Hogy tehetik meg, hogy van költségtérítés, ha nem lehetne rendelet miatt?
„7a. donor plazmaferezis: olyan térítésmentes véradási eljárás, amelynek során a teljes vér gépi feldolgozása útján a vérplazmát stabilis vérkészítmény, illetve gyógyszerkészítmény gyártás céljából alapanyagként kinyerik, és a folyamat közben vagy a végén a vér visszamaradó komponenseit visszajuttatják a donor szervezetébe;”
És mi értelme, hogy egy ilyen versenyt megszüntet az állam, mi haszna van ebből, hogy megszabták a maximális költségtérítést plazmaferezisnél?
És mi értelme, hogy egy ilyen versenyt megszüntet az állam, mi haszna van ebből, hogy megszabták a maximális költségtérítést plazmaferezisnél?
(köszönöm a megértést segítő válasz(oka)t.)
# 2/2 Időpont ma 20:48
Erőfitogtatás, semmi más. Ők az uralkodók, azt tehetik amit akarnak, mindenki másnak pofa be. Ez ennyiről szól, nem másról.
Ne keress ebben logikát, mert nincs.
Valaki kitalálta, hogy ez legyen és lett.
Milyen versenyt szüntet meg?
Maximálta a költségeit az állam. Ennyi történt.
Ha valaki pénzért adott vért, akkor kiakadhat ezen, csakhogy a véradás egyedül a segíteni akarásról szól, illetve arról kellene szólnia és nem arról, hogy ilyen-olyan költségtérítéssel a véradó bevételhez jut.
Ahhoz képest, hogy be is vallod, hogy nem vagy tisztában a dologgal, EU-s szabályozással és az önellátás hiányával jössz. Ezeket az infókat honnan szedted?
olyan versenyre gondoltam, hogy nem 1 cég művelte ezt a tevékenységet, gondolom megérte nekik ez, h minél több ember menjen oda, szal kb ez lenne a verseny.
Azt pedig csak hallottam talán pont erről, h a vérzékeny embereiknek az egyes országoknak maguknak kell előállítani az ehhez szükséges készítményeket, és akadnak sztem bőven ilyen betegségben szenvedők.
# 8/9 Időpont ma 02:07
Nem vér, vérplazma. Nem ugyanaz. A véredből a kórház/vöröskereszt/vérellátó szolgálat/stb. nem gazdagodik. A vérplazmádból a gyógyszergyártók viszont igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!