A hagyatéki leltárba belekerül a nekem ajándékozott ingatlan?
Nagypapám nemrégiben elhunyt, de 2 éve nekem ajándékozott egy ingatlant. A fia (nagybácsikám) egy züllött alak, akivel nem tartjuk a kapcsolatot sem, apjával sem tartotta és szerintem nem is tud róla, hogy nekem ajándékozta a papa azt az ingatlant. Viszont a hagyatékin biztos megjelenik a nagybácsikám. Úgy tudom még így is beleszámít a köteles rész alapjába ez az ingatlan, mivel még nem telt el 10 év az ajándékozás óta, ergo még követelhet belőle bizonyos köteles részt. Igaz ez?
Egyáltalán a hagyatékin ki fog derülni ez, hogy 2 éve nekem ajándékozta a papa ezt az ingatlant? Bekerül a hagyatéki leltárba?
Ha neked ajándékozta és ez be is van jegyezve, akkor az ingatlan a tied. Nem kerül a hagyatékba, így nincs is köteles rész.
A nagybácsikád az ajándékozást támadhatná meg, nevezetesen, hogy nem volt beszámítható a nagypapád. De mivel ezeket a szerződéseket ügyvéd írja, akinek meg kell győződnie, hogy az aláírók szabad akaratból, beszámítható állapotban tették, így nem sok értelme lenne megtámadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!