Kifizettük egy épülő ház árát, de nem olyan lett mint a megbeszéltek szerint. Nem tudunk konyhát tenni sehova a vezetékek miatt, amiket törvényi előírásokra hivatkozva nem akarnak átvésni. Mit lehet tenni ilyenkor?
Megvolt a tervekben a konyhabútor helye, a bútort már meg is rendeltük. Máshova nem fér, egyedi kialakítású. Nem volt olcsó.
Az előzetes tervek szerint minden rendben is volt, de most derült ki hogy ahol a bútor lenne, nem lehet áramot vezetni! Ott lenne a sütő-tűzhely, mosogatógép, mosógép, stb. Az indok hogy a fal olyan hangszigetelő típusú hogy nem engedték a hatóságok belevésni a vezetékeket. Az építőcég szerint oldjuk meg hosszabbítóval! Persze, végig a lakáson, mert a legközelebbi dugalj a szoba túloldalán van. A sütőnek direkt áram kell, azt nem tudjuk sehogy megoldani, csak undorítóan kinéző, veszélyes módszerrel. Mindenki szétteszi a kezét, így jártunk. Kicsi gyerekünk van, nem fogunk végigvezetni kábeleket a fal mellett, a vadiúj házban.
Mit tudunk tenni ilyenkor jogilag?
"Ez olyan mint mikor én építkeztem és a konnektorokhoz fekete vezetéken vittem a fázist a villanyokhoz barnán, hogy tudjam az kapcsolt fázis. Aszongya erre a villanyszerelő hogy nem szabványos. "
Ez kamu, ilyet villanyszerelő nem mond, mert a barna pont fázisszín!
Amúgy valóban szerelhetsz szabványtól eltérően, csak viseld a következményeit!
"acelsziv nevű felhasználó válasza:
8: Villanysütőnek három fázis kell. Azt én valahogy nem tenném csatornába."
Simán mehet a három fázis is csatornában, bár nem minden tűzhely igényli a három fázist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!