A ti baráti társaságotokban is hetekig tart, mire megbeszéltek egy találkozót? És még akkor is valószínűleg lemondja valaki.
mi is csak a dolog előtt szoktuk eltervezni általában, még aznap, hogy megyünk-e valahova.. általában a sörözések is iskola után vannak egyből, egy óra belefér :) ha valami nagyobb van, arra készülünk azért, mindenkit próbálunk bevenni a szervezésbe, és úgyis látszik, ha valaki le akar morzsolódni tőlünk, hát istenem, akkor nosza :)
18/F
Persze. De ez normális. Hiszen más lett a prioritás. 10 éve még a suli és barátok volt a középpont. 30 évesen mindenki dolgozik, ami jóval több időt vesz el az ember életéből, mint anno az iskolába járás. Aztán többnyire párkapcsolata is van többségnek, talán már gyerek is. Nem beszélve arról, hogy ha a barátok már szülőktől külön lakik, azaz saját háztartást vezet, ami szintén hatalmas időrabló.
Én is 30-as nő vagyok férjjel, gyerekkel, hidd el, én is szívesen mennék a barátokkal minden hétvégén ide-oda, de egyszerűen kevés az erre fordítható idő. Nagy ritkán összejön, de azt az időkiesést megérzem, mert valamiből elvettem. Van egy sorrendem, hogy mi az első, és van egy raklap olyan dolog, amit halasztok folyton.
De elég ha csak egy napot megnézek, mi mindent csinálok, sokszor kevés a 24 óra is :D
9 óra a munkahelyen, amiből fél óra utazás
7 óra alvás (jó esetben)
1 óra napi rutin (tisztálkodás, öltözés, egyebek)
1 óra otthoni étkezésre
3 óra gyerekkel foglalkozás (fürdetés, etetés, itatás, játszás, tanulás...)
3 óra hossza marad minden másra: háztartás vezetés (mosás, takarítás, mosogatás, és ne'adj isten a férjemmel is foglalkoznék, tornáznék, olvasnék, néznék egy filmet)
A hétvégére marad a háztartásvezetés nagyobb része, és még be se vásároltam, aztán ott főzés, nagyszülő látogatás....
Egy orvoshoz menetel, hivatali ügyek intézése, egyéb rendkívüli események mindent borítanak...
Egyszóval el kell fogadni, hogy nem mindenki ér rá egyszerre, nem hinném, hogy szándékos. És nagyon-nagyon örülni kell, ha összejön egy ilyen találkozó.
:D
Neked még nincs gyerek, igaz?
Én mikor GYED-en, GYES-en voltam, kevesebb időm volt a barátokra. Egy 3 év alatti gyermek sokkal nagyobb időrabló. És nem is volt hova tenni a gyereket, vagy vittem volna mindenhová magammal? Az meg nem szórakozás.
Kis túlzással pihenni járok be a munkahelyre, mert otthon feszített tempó van a gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!