Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van ehez joga az igazgatónak?

Van ehez joga az igazgatónak?

Figyelt kérdés
Hétfőn behivattak az igazgatóhoz osztályfőnököm kiséretében valamint apát is behívták.Az igazgató azt mondta hogy az osztálykiránduláson amin ott volt a kémiatanárunk én az engedélye nélkül képet csináltam róla és feltettem az internetre.Én elmondtam hogy nem nem így történt,hanem egy live videót csináltunk a többiekkel facebookra amibe a tanárnő beleintegetett és válaszolgatott az osztálykirándulásra el nem jött tanulók kérdéseire.Elmondtuk neki hogy ez egy live videó és az osztályból látják.Ő azt mondta hogy ennek ne maradjon nyoma az interneten.Ez így is lett másnap mar leszedtem a videót.Az igazgató azt mondta hogy a tanárnő váltig állitja,hogy nem egyezett bele és hogy èn a szemèbe hazudtam.Én hiába mondtam el az igazat kb nem hittek nekem.Ez után az igazgató azt mondta hogy az én érdekemben mondja hogy keressek másik iskolát vagy "sajnos kènytelen lesz a rendőrségnél bejelenteni" szóval másnap már ne tegyem be a lábam az èpületbe..megjegyzem az osztályfőnököm egy kicsit sem állt ki mellettem annyit mondott,hogy segít másik iskolá keresni.Hát kössz..otthon ezt elmondtam és mivel anya a gyámügyön dolgozik,teljesen fel volt háborodva,mondta hogy ehhez nincs joguk főleg hogy tanköteles korú vagyok.Ma reggel bement anya az igazgatóhoz és ő azt mondta hogy hajthatatlan mert ezzel pèldát is akar statuálni (idén jött az igazgató)meg vannak tanúvallomásai,amik szintén jogtalanül készültek anya szerint mert nem volt ott az osztálytársaim gondviselője..tehát összefoglalva kirugtak egy katolikus gimnáziumból 15 éves(tanköteles korú létemre),azonnali hatállyal,úgy hogy eddig egy komolyabb intézkedés sem zajlott ellenem,4 éve járok ebbe az osztállyal,se az órákon sem a jegyeimre nincs különösebb panasz,beírásom sincs,azbérintett tanár nem jelent meg egy beszélgetésen sem .Ez így jogszerű?Mit tehetek ezen ügyben?

2016. nov. 15. 23:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

"Nem sántít a sztori, a live videó feltöltésre kerül magától."

Csak ha úgy állítod be.

"Talán nem kéne ilyen lenéző stílusban írni ha nem értesz valamihez."

Bagoly mondja verébnek.

"Ez a "tanár az tanár, te meg csak diák vagy" duma nevetséges."

Ja. Te i egy nyúl vagy, aki vinni szeretnéd a puskát, értem. Menj, inkább írd meg a házidat.

2016. nov. 16. 08:56
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

# 7

"akkor miért foglalkoznak ennyire vele? Mivel az internet és a technika korában élünk, szerintem nem kéne ilyen szigorúan venni az ilyen dolgokat"

De pontosan azért kell foglalkozni vele és azért kell szigorúan venni ezeket a dolgokat, mert az internet korában élünk. Az internet használatának is vannak szabályai.

Ha már sok ember erkölcsi érzékekével gond van, és nem tudja, hogy mi a helyes és mi a helytelen, akkor legalább a törvényt legyen muszáj mindenkinek betartania. Ami még a tizenévesekre is vonatkozik.

Ha valaki nem egyezik bele előzetesen, akkor nem tesszük föl a róla készült felvételt a netre. Ennyi. És ha mégis fölteszi, akkor viselje a következményeit.

Örüljön az érintett, hogy az iskola falai között intéződik az egész, és nem a bíróságon.

2016. nov. 16. 08:57
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

És miért zavarja az, hogy integet egy felvételen? Idióta...

Az ilyen iskolából szerintem jobb is, ha elmész.

2016. nov. 16. 09:37
 14/24 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

"Örüljön az érintett, hogy az iskola falai között intéződik az egész, és nem a bíróságon."

Nem, ne örüljön. Az iskolának nincs joga a törvényeket áthágva szankcionálni. A képmással visszaélés személyhez fűződő jogok megsértését jelenti, ami a tanárnőre és a diákra tartozik. Az iskola a házirend megszegését szankcionálhatja.

2016. nov. 16. 10:04
 15/24 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"És ha mégis fölteszi, akkor viselje a következményeit."

Ebben igazad van. De a következménynek a cselekedettel arányosnak kell lennie.

2016. nov. 16. 10:12
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítségetÉs a tanuvallomások és ha mégis feljelent és vesztjük a pert akkor tényleg nem veszélyezteti az ügyvédi karrierem? :(
2016. nov. 16. 10:31
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Milyen jó, hogy egyes iskoláknak és tanároknak ez a legnagyobb gondjuk Magyarországon.. Én inkább az egyre gyatrább oktatási rendszer miatt aggodnék a tanár helyében és azért, hogy a politika egyre mélyebre ássa bele magát az iskolák működésébe és a diákok szabad véleményformálásába.
2016. nov. 16. 12:56
 18/24 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Nem veszélyezteti. Valószínűleg kapnál egy megrovást (vagy még azt sem, ha időközben leszedted a videót). Ilyen ügyért olyan büntetést, ami "maradandó", egészen biztosan nem adnak felnőttnek sem, nemhogy egy gyereknek. Legyen ez jó tanulópénz a számodra, okulj a történtekből, de ne parázz. A kutyát nem fogja 10 év múlva érdekelni, hogy te a kémiatanárt megosztottad a többiekkel egy teljesen vállalható szituációban.
2016. nov. 16. 13:08
 19/24 tetro ***** válasza:
Ird mar le miert olyan kinos ez a tanarnak. Meztelen vagy valamelyik tini fenekerol szippant epp porcukrot?
2016. nov. 16. 15:33
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Vagy az is lehet, hogy titokban rosszlánykodik és attól fél, hogy a hangjáról felismerik.:D
2016. nov. 16. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!