Ugye ez nem bűncselekmény?
A régi esemény már nem számít, sem elméletileg, sem büntetöjogilag, emiatt ne rágd magad.
A továbbiakban meg tartsd magad ahhoz, hogy megváltoztál és felelösegteljes ember vagy/leszel ezentúl.
Én se támogatom az ilyeneket egyáltalán, de gyűlölöm amikor szadista férgek, terroristák, gengszterek, versenybűnözők, szociopaták rohangálnak az utcán, aztán meg azt kövezi mindenki halálra aki a legenyhébb dolgot követte el. (Tudom, hogy te nem is tettél ilyet, csak szakszerű felvilágosítást adtál.) Nehogy már priusza legyen valami olyan miatt amit kamaszként csinált és valószínűleg senkinek semmi kára nem származott belőle.
Én is azt írtam, hogy menjen paphoz és gyónja meg. A pap biztos jól lecseszte volna, úgy hogy az érjen is valamit aztán meg jó útra terelte volna.
"A BTK nem ismeri azt a fogalmat, hogy gyerekcsíny."
Azért mert a gyerekcsínyeknek nincs helye a BTK-ban. Nyilván ez valamivel több, de direkt lazán fogalmaztam, hogy vitaképes legyen a dolog.
"Nem tudom, miért gondolják sokan azt, hogy bármiféle poénkodást megtehetnek mások rovására, minden jogi következmények nélkül."
Ez igaz, csak aztán meg azokat szopatják halálra aki képtelen bármit is megválaszolni. És az se lenne normális dolog, hogy valakinek egy ilyen hívás miatt megy tönkre az élete.
"Tessék kérem szépen tudomásul venni, hogy nem lehet másokkal szemben bármit megtenni. Hagyjuk most a dolog morális dimenzióját, de vannak konkrét törvények is. És a törvények nem ismerete nem ment fel annak alkalmazása alól, ez a római jog egyik alapelve."
Maximálisan egyet értek!
"Ráadásul teljesen kontraproduktív ez a mentalitás, mert te itt biztatod a köznépet arra, hogy "áááá, ez csak egy diákcsíny, nem komoly", aztán majd annyira elszaporodik a jelenség, hogy a mostani szigornál még szigorúbb büntetési tétel alá fog esni. "Áááá, nem komoly." Lópikulát nem."
Nem biztatásnak szántam, csak nekem valahogy fura ez az egész, hogy valaki ilyet megcsinál fiatalon aztán most meg teljesen kivan rajta. Sokkal jobb, ha normálisan dolgozza fel a történteket, a múlton már úgyse tudunk változtatni mindenkinek az az érdeke, hogy az illető lehetőleg jobb ember legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!