Ugye ez nem bűncselekmény?
Anno az én nagymamám is felhívták ilyennel, de nem dőlt be a telefonálónak.
Mondjuk azt nem értem, hogy ennek mi értelme volt... Általában akkor szokták ezt csinálni, ha pénzt akarnak kicsikarni az idősektől. Gondolom neked is ez volt a célod, szóval szépen elkozmetikáztad a lényeget. Ez esetben ugyanis már szerintem bűncselekménynek számít.
Ha nem csaltál tőle ki pénzt vagy egyéb dolog nem történt és nem is ismered az illetőt fogalmad sincs hogy hol lehet most akkor lépj túl az eseten.
Lehet hogy ütközik valamilyen paragrafussal de nem fog vele foglalkozni senki. Szerintem maximum szabálysértés (mondjuk zaklatás) De már elévült.
Szóval bűncselekmény semmikép
62 %-os: egy kamasznak nem feltétlen vannak hátsó gondolatai, mármint személyes bosszú vagy anyagi elöny, egyszerüen csak "viccesnek" tartja, ha mást bosszant és az egészben az egy pluszz kick, hogy az illetöröl nem is tud semmit.
Kérdezö: ez - ahogy idöközben felismerted - igen szemét dolog volt töled, de mivel erre rájöttél, nem érdemes emiatt magad gyötörni.
Az ilyen elvileg büntetendö lenne, de csak akkor foglalkoznak vele, ha az áldozat feljelentést tesz. Ha eddig nem lett semmi következménye, akkor nem is fog.
7
Kamaszként mi is telefonbetyárkodtunk a haverokkal, de sohasem ilyen szemét módon.
Egyébként, amint már írtam, ez egy általános módja a pénzkicsikarásnak... Nagymamámtól is azt kérték, hogy adjon nekik pénzt, mert az unokájának, aki balesetet szenvedett, szüksége van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!