Üdv! Szeretnék fordulni hozzátok egy olyan kérdéssel, hogy van-e joga ehhez az osztályfőnökömnek?!
Következő a dolog: Végzős diák vagyok és a táncra gyakorolunk amivel idáig semmi baj nincs, jön az ősziszünet és kitalálta a drágalátos ofő, hogy 3.-án be kell jönnünk táncra, ami még mindig oké. A probléma ott kezdődik, hogy pont november 3-ra esik a születésnapom (tudom személyes senkit sem érdekel) és hát én tisztáztam Vele, hogy nem tudok jönni sajnálom, mivel 200km-el odébb leszek nagyszüleimnél és a család is összejön, akik nem csak innen jönnek aztán hát nem leszek itthon ugye. A reakciója a következő volt erre: "Nem érdekel, hogy mid van és hogy oldod meg az sem érdekel. Átrakod a születésnapod másik napra ez ilyen egyszerű, bent leszel és kész nem érdekel. Ha 40 fokos lázad lesz és a halálodon leszel az sem érdekel, de bent leszel." Nem kell gondolom mondanom egyből fel ment bennem a pumpa. Bejön az osztállyal is közli, hogy nem érdekel senkinek a kis élete és azt sem, hogy szünet, de bent lesz és kész. A másik osztálytársamnak szóbeli vizsgája lesz nyelvből. A válasza annyi volt rá, hogy "Az sem érdekel majd vizsgázol másnap, nem mész sehova az nap, hanem bejösz." Ahogyan rám üvöltött a folyosón és tanteremben mindenki előtt ugyanígy válaszoltam neki vissza és azt mondtam, hogy engem sem érdekel, nem fogja elrontani azt a napot ami 1 évben egyszer van. A válasza, semmi baj kiba***ak a csoportból és nem jösz táncolni ilyen egyszerű. Mondtam neki hogy rendben, tegye csak. Nos hát röviden-hosszabban ennyi lett volna és elnézést, ha sok volt a rizsa. Persze nem akarok kimenekülni alóla mindjárt itt a szalagtűző és gyakorolni kell, de nem hiszem hogy ez lenne a helyes reakció rá. Van szerintetek valami olyan dolog amivel védekezhetnék ez ellen? Nagy dolgot nem akarok csinálni belőle ilyen hogy igazgató meg szülők. Jóba vagyok amúgy az igazgatóval is, mivel osztályfőnök volt és most is tanít, de nem akarok semmi komolyat. Egyszerűen valamivel szeretném megvédeni magam.
Ha valakinek van rá valami ötlete azt megköszönném:)
Nekünk is volt egy ilyen tanárunk. Híresztelték róla, hogy érettségin szívózik mindenkivel. Az osztály egyik fele szórakozott vele az óráin, a másik rendes volt.
Erre mi történt?
Mindenkivel egyformán kicseszett az érettségin.
Szerintem vannak emberek, akik élvezik, hogy visszaélhetnek a szituációval, sajnos hiába viselkedsz velük rendesen és teszel meg mindent, amit kérnek, végül ennek ellenére visszaélnek a hatalmukkal...
Viszont nekik is van főnökük és annak a főnöknek is főnöke. Jobb, ha feljebb szólsz, mintha hagyod, hogy csicskáztassanak. A legutolsó esetben ártatlanul is kiszúrhatnak veled. Egyszóval te rosszabbul, már nem járhatsz, most már az a kérdés, a tanárnak hol van veszítenivalója?
Nincs olyan hogy beírja óraként a próbát.
Megpróbálhatja, de nagyon meg fogják érte baszni.
Van neki is főnöke, és még annak is van egy főnöke.
Nem teheti meg egyszóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!