Joga van-e ehhez egy buszsoffőrnek?
1. Leszállítani az ajtóban álló fiatalokat a tömött buszról, hogy egy babakocsis anyuka felférjen.
(Reggel történt, suliból elkéstem emiatt)
2. Megtagadni az utazást, ha x faluig megyünk, de a busz xy faluig megy, de x faluban is van megállója. Indok: 15 perc múlva jön a másik ami csak x faluig megy, menjek azzal, ne itt foglaljam a helyet.
A másodikhoz biztosan van! Ezt hívják beszállítási sorrendnek, ha a jármű túlterhelt és nem biztos, hogy minden utasnak jut ülőhely, akkor a buszvezető először a távolabbi célállomásig utazókat veszi fel és csak aztán a maradékot, ha pedig másik jármű is követi, akkor gyakran alapból csak azokat engedi fel, aki XY-ba megy, függetlenül a kihasználtságtól.
Az első eset már érdekesebb, ha mindenképp utaslemaradással szembesül a vezető, akkor elsősorban azokat az utasokat kell célba juttatnia, akik már a járművön tartózkodnak. Ha olyan fordul elő, hogy a felszálló utas olyan megállóig utazik, ahol csak ennek a járatnak van megállója az őt követő busz pedig jó a már fent lévő utasainak, akkor megkérheti azokat az utasokat, hogy menjenek a másik járttal, de amennyire tudom ezt így nem szabályozza egyetlen közlekedési társaság sem, ez személyes belátásra van bízva.
Hm és akkor van joga megtagadni a felszállást az xy-os busznak, ha a következő x-es csak 1 óra múlva jön, esetleg csak másnap reggel, mert este van?
Mert ilyenről is hallottam már, mármint a másnap reggelis dologról, az 1 órás pedig már megtörtént velem.
Amúgy köszi a választ.
ilyenkor szólni kell az információs néninek az állomáson, aki kiállít egy igazolást
és tök legálisan lógtál, te hálátlan
amúgy honnan késtél te el augusztus elején?
Ma regeltem az oldalra.
Természetesen nem ma történt, csak gondoltam felteszem azokat a kérdéseket amin már sokat gondolkoztam.
Az első sima tahóság, de hát akinek gyereke van, annak mindent lehet, mert "jogai vannak és ő fogja fizetni a nyugdíjadat"...
A másikban igaza van, nekem hócipőm tele volt, amikor másik városba menő buszra azért nem fértem fel, mert tele volt a szomszéd faluba igyekvőkkel, akiknek tíz perc múlva is ment volna buszuk, csak az nem tetszett nekik annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!