Üdv! Szeretnék fordulni hozzátok egy olyan kérdéssel, hogy van-e joga ehhez az osztályfőnökömnek?!
Következő a dolog: Végzős diák vagyok és a táncra gyakorolunk amivel idáig semmi baj nincs, jön az ősziszünet és kitalálta a drágalátos ofő, hogy 3.-án be kell jönnünk táncra, ami még mindig oké. A probléma ott kezdődik, hogy pont november 3-ra esik a születésnapom (tudom személyes senkit sem érdekel) és hát én tisztáztam Vele, hogy nem tudok jönni sajnálom, mivel 200km-el odébb leszek nagyszüleimnél és a család is összejön, akik nem csak innen jönnek aztán hát nem leszek itthon ugye. A reakciója a következő volt erre: "Nem érdekel, hogy mid van és hogy oldod meg az sem érdekel. Átrakod a születésnapod másik napra ez ilyen egyszerű, bent leszel és kész nem érdekel. Ha 40 fokos lázad lesz és a halálodon leszel az sem érdekel, de bent leszel." Nem kell gondolom mondanom egyből fel ment bennem a pumpa. Bejön az osztállyal is közli, hogy nem érdekel senkinek a kis élete és azt sem, hogy szünet, de bent lesz és kész. A másik osztálytársamnak szóbeli vizsgája lesz nyelvből. A válasza annyi volt rá, hogy "Az sem érdekel majd vizsgázol másnap, nem mész sehova az nap, hanem bejösz." Ahogyan rám üvöltött a folyosón és tanteremben mindenki előtt ugyanígy válaszoltam neki vissza és azt mondtam, hogy engem sem érdekel, nem fogja elrontani azt a napot ami 1 évben egyszer van. A válasza, semmi baj kiba***ak a csoportból és nem jösz táncolni ilyen egyszerű. Mondtam neki hogy rendben, tegye csak. Nos hát röviden-hosszabban ennyi lett volna és elnézést, ha sok volt a rizsa. Persze nem akarok kimenekülni alóla mindjárt itt a szalagtűző és gyakorolni kell, de nem hiszem hogy ez lenne a helyes reakció rá. Van szerintetek valami olyan dolog amivel védekezhetnék ez ellen? Nagy dolgot nem akarok csinálni belőle ilyen hogy igazgató meg szülők. Jóba vagyok amúgy az igazgatóval is, mivel osztályfőnök volt és most is tanít, de nem akarok semmi komolyat. Egyszerűen valamivel szeretném megvédeni magam.
Ha valakinek van rá valami ötlete azt megköszönném:)
Idegbeteg.
Ne foglalkozz vele, nem teheti kötelezővé hogy bemenj.
Nem értem, hogy miért ilyen felhajtás a szalagavatókon? Nekünk egyszerű iskolai ünnepség volt. Az alattunk levő osztály feltűzte az egyenruhánkra a szalagot, az Igazgató mondott egy beszédet és mentünk haza. Csak felesleges pénzkidobás a mai cirkusz, amit csinálnak belőle.
Menj a családdal a szülinapodra és kész.
Nyilván ha elengedtek végzős osztályba úgy, hogy nem tudod a személyes névmásokat helyesen leírni, nem lehet egy színvonalas iskola. Rossz iskolához pedig rossz tanár dukál. Valamit valamiért...
Egyébként van szülő, van igazgató, ha visszadumálsz, azzal biztosan nem érsz el semmit.
Amennyire én tudom, ilyet nem tehet meg. Vagy megtehet, te meg figyelmen kívül hagyhatod.
Ez hány igazolatlan órát tenne ki? A megszabotton felül mi jár, osztályfőnöki figyelmeztetés? Annyit simán megér. A szülő által igazolható 3 nap megvan még?
Egy csomó lehetőség van kibekkelni. Sőt még akár őt megkerülve az igazgatóval vagy az igazgatóhelyettessel is beszélhetsz. "Halaszthatatlan családi esemény". Kész. Semmi olyat nem tehet, ami komolyabb hátrányt jelenthetne (max. tényleg az osztályfőnöki figyelmeztetés ha jár a 3 igazolatlan óra után).
"Tudom hogy nem ráncigálhat be hivatalosan, de képes megtenni mindent..."
Így van, nem ráncigálhat be. Mégis mit tesz, ha nem vagy ott? Kihívja a rendőrséget? Ugyanmár...
Annyival tudja megbosszulni, hogy mivel tanít, ezért pikkel rád és lehúzza a jegyeidet, ami meg most beleszámít mindenbe. De gondolom több osztálytársadnak se jó az a nap, szóval ha többen is hiányoztok, akkor nem szúrhat ki egyszerre annyi emberrel utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!