Mit tudok tenni, ha a szomszéd nem hajlandó megegyezni a közös kerítés megcsináltatásában?
A szomszédot nem kenyszerítheted a kerítés megcsináltatására, mert az magánügye, hogy neki belefér-e az anyagi lehetöségeibe, meg hpyg egyáltalán akar-e kerítést.
Ha neked fontos a kerítés, akkor megcsináltatod saját magad.
Csakhogy ha miatta nem lehet megcsináltatni, és esetleg bírságot kapunk, az már minket is érint, ezért ezt nem hívnám magánügynek. Nekünk mindegy milyen kerítés van, hogy van-e egyáltalán, igazából az is, de ha kibontanám a kerítést, esetleg magam állnék neki kicserélni, őt ismerve meg feljelentene engem. : \ Legegyszerűbb lenne együttesen megegyezni, mivel a közös udvart határolja ez a fal, de vele lehetetlen.
Vagy mi történik, ha rádől egy babakocsira, egy kerítés mellett parkoló autóra? Szerintem kell legyen jogi módja annak, hogy legalább kötelező jelleggel megoldást találjunk erre. Vagy ha a szomszédom ki akar tolni velem és az ő pénztárcájának nem fáj, a végtelenségig fizettethet velem bírságot?
Még egyszer hangsúlyozom: ez a kerítés az én és a szomszédaim közös tulajdona, így rám is tartozik, én is felelős vagyok érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!