Mire számíthatok, ha a vásárolt családi ház kerítése miatt pereskedés folyik a régi tulaj és szomszéd között? Mit csináljak?
A szerződéskötéskor erről még nem tudtam. A szerződésben az is le van lefektetve, hogy per és tehermentesen került átadásra az ingatlan. Később megemlítette az eladó, hogy a kerítés miatt van egy "kis" ügyük, ami miatt nem kell aggódnom ez őket érinti és ők intézik, nekem nem lesz belőle gondom.
Összefoglalva a kerítés dől a szomszéd felé, nem vészesen de láthatóan. A régi tulaj azzal vádolja a szomszédot, hogy ő rongálta meg és az ő garázsáról ráfolyó víz gyengítette meg, a szomszéd pedig azzal, hogy a régi drótkerítés nem megfelelő alapja nem bírja a rá később téglával felépített kerítést és birtokháborítással vádolja a tulajt, mert a kerítés mellé épített garázsa és kerítés között nem fér el, nem tud mögötte munkát végezni/elmenni.
Még be sem költöztem, de már meglátogatott a szomszéd ügyvédje, hogy tájékoztasson az ügyről és a bíróságon is előadták ma (a tulaj elmondása szerint), hogy mi jó viszonyban vagyunk és hozzájárulok, hogy azt lebontsa és kártérítés címén a régi tulajon behajtsa. Aminek kb. annyi alapja van, hogy megemlítettem, ha bírósági tárgyaláson nem tudnak megállapodni, majd közösen megoldjuk a kerítést. Az ügyvédnek meg mérgében a nagybátyám azt mondta, hogy ha annyira zavarja a kerítés bontsa le maga és hajtsa be a régi tulajon.
De nem is értem, hogy hogy állíthatott az ügyvéd, vagy bárki a nevemben bármit. Nem akarok bíróságra menni, de úgy néz ki kénytelen leszek.... Mire számítsak, mit csináljak, milyen jogi alap érinti ezt az ügyet?
Keress fel egy ügyvédet sűrgősen!
De ne azt, aki ezt az elb...szott afásvételt intézte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!