Ha a szomszéd gyerekek átmásznak a kerítésen és megharapja a kutyám engem terhel felelősség?
Alapjában véve felelősségre vonhatnak. De így, hogy kint van a figyelmeztető tábla és a szülő is tudomást szerzett arról, hogy a kutyád hamis, így nincs felelősséged.
a a gyereke átmászik és megtépi a kutya akkor a szülőt veszik elő, hogy miért nem figyelt a gyerekre. Te pedig még érvelni is tudsz, hogy a szülő ráadásul tudta, hogy a kutyád hamis és azt is, hogy a gyereknek szokása a kerítésedet mászkálni. Így még nagyobb lenne a felelőssége a szülőnek.
A legjobb ha másodmagaddal szólsz a szülőnek, - hogy legyen tanúd - és felhívod a figyelmét, hogy a kutyád harap és a gyereke ne másszon át hozzád. Ezek után már nem igazán tud letagadni semmit ha baj van.
egyszer volt egy vendég este, pechére én meg kinn néztem a csillagokat.
láttam hogy iparkodna befelé a kerítésen.
a kutya már ott volt a lábamnál, jelzett hogy van valami, nyugit intettem neki, megvártam míg bemászik, utána elhangzott a vezényszó, keresd!
látni kellett volna, nem bántotta a fószert de egy centire a pofájától csattogtatta a fogait, úgy hogy a koma tiszta nyál lett.
tőlem kapott két taslát, majd a rendőrök elvitték kocsikázni!
azt mondták, a kutya szét is téphette volna, az ő felelőssége volt, amiért bejött!
Kérdező, haveromhoz kb két hónapja betörtek, de a kutya megfogta a betörőt. Ráharapott a lábára és 4 órát keresztül a falhoz szorította. Hülye betörő rángatta a lábát, ezzel azt érte el, hogy a kutya cafatokra szedte a húst térd alatt.
Rendőrök megdicsérték a kutyát, a betörőt elvitte a mentő.
Én is házőrzőnek vettem a kutyámat, az a feladata, hogy jelezzen, de ha nem vagyok otthon meg kell akadályoznia a betörést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!