Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek a szomszéddal ha...

Mit tehetek a szomszéddal ha megint átjön?

Figyelt kérdés
Barátnőmék albérletbe költöztek.Mesélte hogy egyedül volt fent pakolászni és egy ott lakó idős faszi csak úgy bement.(az ajtó nyitva maradt)Azt mondta hogy csak a konvektort akarta segíteni begyújtani.(Rossz kifogás mert a konvektor be van gyújtva).Hétvégente egymásnál szoktunk aludni.Ha náluk leszek és bejön a fószer mit tehetek vele?Nem az én lakásom de mégis ha nyitva marad az ajtó és megjeleneik mindenféle kopogás,jelzés nélkül akkor adhat okot arra hogy veszélyben érezzem magam,esetleg a barátnőmet.Ha hatástalanítom ütés/rúgás nélkül és ott tartom amíg kiérkeznek a rendőrök az jogszerű?Esetleg el is bánhatok vele?A válaszokat előre is köszönöm.
2016. okt. 13. 16:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%

Érdekes, hogy mindenki az "öregembert" védi, meg hogy zárkózzanak be. Kíváncsi lennék a válaszokra, ha azt írta volna, hogy egy C kategóriás vagy köztudottan nemi erőszakért ült ember mászkálna be hozzá...

Halkan felhívnám a tisztelt válaszolók figyelmét arra, hogy egyrészt éjjel elég nehezen lehet különbséget tenni egy betörő és egy császkáló öregember között a sötétben, másrészt, ha valaki felriad álmából és észreveszi, hogy valaki mozog a lakásban, nem az lesz az első kérdése felé, hogy "uram, ön most kirabol engem, vagy csak a kazánt jött begyújtani?". Erre felhoznám, mint büntethetőséget kizáró okot a jogtalan támadás elhárítását, amit éjjel úgy kell tekinteni, mintha élet ellen irányult volna, valamint a ténybeli tévedést, mivel nem tudni, hogy éppen ki császkál a lakásban. Tehát, ha álmából felkelve egy vascsővel fejbe csapja a öreget akár meg is úszhatja büntetlenül, ha a megfelelő körülmények fennállnak.

Azonban, kérdező, félre ne értsed az előző bekezdést, véletlenül se szeretnélek egy szenilis öreg meggyilkolására buzdítani, illetve, mivel tudod, hogy bejárkál az öreg, így nehezen lehetne kimagyarázni, hogy miért is csaptad le. Inkább zárkózzatok be, ne kerüljetek ilyen helyzetbe.

2016. okt. 17. 11:22
 12/14 kovpet ***** válasza:

"Érdekes, hogy mindenki az "öregembert" védi"

Én nem védtem, eszembe sem jutott.

"meg hogy zárkózzanak be"

Ez a konkrét esettől teljesen független. Ki az az idióta, aki nem zárja be az ajtaját? Azért van rajta a zár...

2016. okt. 17. 11:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Kiabálni, hogy "Mit keres itt, ki engedte be?" és fizikailag kifelé terelni! Jó hangosan, hogy szomszédok is hallják. Teljesen mindegy, hogy milyen szándékkal ment be, és az is, hogy nyitva volt az ajtó.

Normális ember tudja, hogy nem megy be máshoz így. Jó, ha az elején tisztázva van, hol vannak a határok.

2016. okt. 22. 16:55
 14/14 anonim válasza:
Le kell ordítani a fejét! Mi vidékre költöztünk és kb 1 hete lakhattunk itt mikor egyik délelőtt hallom h csapódik a kapu...megyek ki, hát a villanyóra olvasó ott állt a terasznál és nyitotta ki a szekrényt! Lazán bejött a telkünkre mert nem zártam be a kaput. Hát helyre is tettem az embert! Megáll az eszem h mik vannak!
2016. nov. 18. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!