Mit tehetek az éjjel hangos szomszéddal szemben? (Nem szokványos zajongás. )
Az alapvetően fiatal lakóközösségbe, sajnos pont mellénk beköltözött egy idős, beteg ember, akinek a viselkedés erre hivatkozással minden nappal minősíthetetlenebbé válik, ami a nyugodt éjszakai pihenésünket hónapok óta zavarja, de néhány hete gyakorlatilag lehetetlenné teszi.
1. Éneklés: Az úr hajnalban kel: gyakran 5 óra körül, van hogy valamivel később és teli torokból ordítva énekel népdalokat a fürdőszobájában? (Legalábbis gondolom, hogy teli torokból kell ezt tennie, ha olyan hangos, mintha ott állna a szobában és erre riadunk fel a feleségemmel és a pici gyerekünkkel együtt hajnalban.)
2. Köhögés, krákogás: gyakorlatilag egész éjszaka, változatos időpontokban előfordulhat, szintén óriási hangerővel, artikulálatlan nyögésekkel, harákolással kísérve.
3. Jajagatás: szó szerint éjszaka időnként sorozatosan felüvölt, hogy „jaj-jaj-jaj” és erre ébredünk, hajnali 2-3 magasságában.
4. A legújabb: szintén artikulálatlan, nyögés, krákogás, öklendezés, üvöltés, hányás? hangjai hajnali 3-4 óra magasságában fél-1 óra hosszan. Ez már most 3. éjszaka fordult elő.
A hangerő minden esetben óriási, el sem tudom képzelni, hogy a saját lakásában milyen erővel szól, de nálunk olyan érzet, mintha ott a hálószobánkban adná elő a „műsort”, álmunkból erre riadunk fel az éjszaka közepén.
Elmondása szerint súlyosan beteg ember (ennek ellenére masszívan dohányzik), de én nem egy kórházban/elfekvőben vettem lakást, hanem egy társasházban, ahol a munkám ellátásához és az emberhez méltó élethez szükséges lenne, hogy éjszaka pihenni tudjak, és a családom is.
Mit lehetne tenni?
2-3-4: ez valószínűleg orvosi probléma, nem jókedvéből teszi. El kéne küldeni fájdalomcsillapítóért vagy valamiért, ami segít rajta.
1: erre meg egyszerűen meg kell kérni, hogy ne csinálja. Vagy ha igen, akkor ne hajnalban és ne ilyen hangosan.
Előre is elnézést kérek!
Mikor olvastam, könnyesre nevettem magam. Sajnos az én szomszédom fia is szeret "hangoskodni". Ennyire nem durva, de a tyúkokat, kacsákat, kutyákat, minden áldott nap leordítja, vagy csupán kiáll az udvar közepére és akinek a szemét vették, elkezd hörögni. Egyszer felveszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!