Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak egy ilyen...

Mit csináljak egy ilyen szomszéddal? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

Földszinten lakom, kiugró tömbről van szó, az egyik szobánknak csak ezzel a szomszéd lakással van közös fala. A szomszéd éjjel felkapcsolja a légtisztítót magas fokozatra (mert bagóznak), és mellette járatja a zenét, ami inkább zaj, mert valami tüc-tüc féle. lehallatszik a légtisztító magas hangú búgása (a padlón tartja), és a zene hangjai is. Nagyon idegesítő, nem lehet tőle aludni, totál kialvatlan és ingerlékeny vagyok. Már utálok aludni menni. Próbálkoztam füldugóval, halk klasszikus zenével, de nem segített. A légtisztítót 2010.decemberében vették, aztán nyáron kezdték ezt az éjjeli zenét. Ősszel szóltunk nekik a zene miatt, mire letagadták, és közölték, hogy náluk ugyan nem megy, és biztos a 3.-ról halljuk valakitől (akit megnevezett, náluk kisgyerek van, és amúgy is felháborodott, hogy milyen bunkók, hogy rá akarják fogni). Aztán 7 hete szóltunk nekik újra, a füle botjukat se mozgatták. (Még annyit, hogy felettük, a másodikon nem is lakják a szobát, afelett pedig nyugdíjasok, akik nem zajonganak.)

Én már azon vagyok, hogy lenyomom a villanyórájukat, de hosszú távon nem biztos, hogy megoldja a problémát. Tudom, hogy a jegyzőhöz is fordulhatok, de ez is idő, míg sor kerül nála az ügyre, ennek ellenére viszont biztos, hogy panaszt teszek nála. Kell-e bizonyítanom is a zajt, és ha igen hogy lehet? A kérdésem az lenne, hogy addig is mit csináljak? Kapjam el őket a lépcsőházba, és ijesszek rájuk, hogy rendőrt hívok? nem tudom, mivel érhetném el, hogy este 10 és reggel 6 között csend legyen?

(amúgy csak baj volt eddig velük: az egy dolog, hogy adósok, de még sokára viszi a bank a lakásukat sajnos, mert a csaj mint örökös nagykorú de nappalin tanul, apja után örökölte meg a fél lakást. most az anyjával és annak élettársával lakják hárman. a csúcs, hogy az élettársát mindenki előtt letagadja, bújtatja, éjjel gázt csempésztek; az ajtónk mellék köptek a falra, a rágójukat a szintünkön dobálják el, csak hőbölögnek és káromkodnak, ha bármiért rendesen szólunk, fél éjjel kotorásznak, leejtenek dolgokat a padlóra, ami nincs alászigetelve. a zenélés állandóan hangosan ment, a folyosó zengett. pár napja nagy radiátoron és plafonon felzörgés árán megszűnt a nappali zeneordíttatás/trappogás/dübögés/ajtócsapkodás. a zene most annyira hangos, hogy kicsit hallom a tüc-tüc átszűrődő hangokat. csak az a baj, hogy éjjel megy, délelőtt az élettárs járatja a zenét, 1-2 óra nyugi van dél körül, majd délután 1-2 órától megint megy. pár napja kifüggesztettük a lépcsőházba a csendháborításra vonatkozó kormányrendeletet, aminél részletesen fel van sorolva mik a zavaró tényezők/esetek, az éjjeli kotorászás is stb., de nem veszik figyelembe.)

2012. ápr. 8. 09:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
Költözz tanyára.
2012. ápr. 8. 09:30
 2/13 anonim ***** válasza:
38%
Az az éjszakai/ sőt, a nappali/ villanyóra lekapcsolása nem rossz ötlet, csak az a bibi benne, hogy éjszaka fel kell kelned hozzá az ágyból. Közös képviselő sem tud hatni rájuk? Mi az, hogy éjjel gézt csempésztek? Honnan, és milyen gázt?
2012. ápr. 8. 09:39
 3/13 anonim ***** válasza:
13%
Aki panelbe kőtözik megérdemli. Nálunk a tanyán a szomszéd híjába kotorász mer két kilóméterre van. Azt sem bánnám ha löveggel tüzelne a holdra. A panelcsírák meg csak szenveggyenek, megérdemlik.
2012. ápr. 8. 09:44
 4/13 A kérdező kommentje:

közös képviselő a rendőr kihívását javasolja, nem akar belefolyni. :/

olyan panelházban lakunk, ahol csak villanytűzhelyt lehet használni, tiltva van a gáz használata. szomszéd azt gondolta, majd így fog villannyal spórolni.

2012. ápr. 8. 10:08
 5/13 A kérdező kommentje:
na látszik, hogy tanyasi vagy, hogy ilyenek írsz. inkább dugulj be, ha csak a hülyeség dől belőled.
2012. ápr. 8. 10:09
 6/13 anonim ***** válasza:

1-es és 3-as: Te tanyasi válaszoló :)

Én azt mondom ez a szomszéd egyszerűen egy közönséges bunkó, aki nincs tekintettel másokra. Ha tényleg mindenkit idegesít, akkor beszéljetek össze, és közösen látogassátok meg. Nem kell fenyegetni meg semmi, istenments, csak ha együtt mondjátok neki, hogy mi a baj vele (ráadásul mérgesen), akkor abból le kell csekkolnia, hogy gáz van.

2012. ápr. 8. 10:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha be tudod bizonyítani, hogy gázzal főz, azért nagyon megbüntetik őket, de ezt bizonyítanod kell. Jelentsd be a Tűzoltóságon.
2012. ápr. 8. 10:11
 8/13 A kérdező kommentje:
jó ötlet, csak más szomszéd, aki hallja a zaját, átvonul a másik szobába, mivel középső soron lakik, és ott már nem hallja, így oldja meg. ők sem akarnak belefolyni.:/
2012. ápr. 8. 10:12
 9/13 A kérdező kommentje:
már tettünk bejelentést, tűzoltók nem jöttek ki, képviselet felszólította, mire kiköttette, újra villannyal főz, viszont tárolja a gáztűzhelyt és a palackot is. most lesz majd ellenőrzés, a képviselet és tűzoltóság jön ki közösen ellenőrizni. majd elhintem nekik a fülest, hogy nézzenek körül a lakásban, mert tuti megpróbálja elrejteni.
2012. ápr. 8. 10:15
 10/13 anonim ***** válasza:
A közös képviselő ilyen esetben nem vonhatná ki magát.Elsősorban neki lenne a kötelessége szólni,vagy együtt veletek.
2012. ápr. 8. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!