Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak egy ilyen...

Mit csináljak egy ilyen szomszéddal? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

Földszinten lakom, kiugró tömbről van szó, az egyik szobánknak csak ezzel a szomszéd lakással van közös fala. A szomszéd éjjel felkapcsolja a légtisztítót magas fokozatra (mert bagóznak), és mellette járatja a zenét, ami inkább zaj, mert valami tüc-tüc féle. lehallatszik a légtisztító magas hangú búgása (a padlón tartja), és a zene hangjai is. Nagyon idegesítő, nem lehet tőle aludni, totál kialvatlan és ingerlékeny vagyok. Már utálok aludni menni. Próbálkoztam füldugóval, halk klasszikus zenével, de nem segített. A légtisztítót 2010.decemberében vették, aztán nyáron kezdték ezt az éjjeli zenét. Ősszel szóltunk nekik a zene miatt, mire letagadták, és közölték, hogy náluk ugyan nem megy, és biztos a 3.-ról halljuk valakitől (akit megnevezett, náluk kisgyerek van, és amúgy is felháborodott, hogy milyen bunkók, hogy rá akarják fogni). Aztán 7 hete szóltunk nekik újra, a füle botjukat se mozgatták. (Még annyit, hogy felettük, a másodikon nem is lakják a szobát, afelett pedig nyugdíjasok, akik nem zajonganak.)

Én már azon vagyok, hogy lenyomom a villanyórájukat, de hosszú távon nem biztos, hogy megoldja a problémát. Tudom, hogy a jegyzőhöz is fordulhatok, de ez is idő, míg sor kerül nála az ügyre, ennek ellenére viszont biztos, hogy panaszt teszek nála. Kell-e bizonyítanom is a zajt, és ha igen hogy lehet? A kérdésem az lenne, hogy addig is mit csináljak? Kapjam el őket a lépcsőházba, és ijesszek rájuk, hogy rendőrt hívok? nem tudom, mivel érhetném el, hogy este 10 és reggel 6 között csend legyen?

(amúgy csak baj volt eddig velük: az egy dolog, hogy adósok, de még sokára viszi a bank a lakásukat sajnos, mert a csaj mint örökös nagykorú de nappalin tanul, apja után örökölte meg a fél lakást. most az anyjával és annak élettársával lakják hárman. a csúcs, hogy az élettársát mindenki előtt letagadja, bújtatja, éjjel gázt csempésztek; az ajtónk mellék köptek a falra, a rágójukat a szintünkön dobálják el, csak hőbölögnek és káromkodnak, ha bármiért rendesen szólunk, fél éjjel kotorásznak, leejtenek dolgokat a padlóra, ami nincs alászigetelve. a zenélés állandóan hangosan ment, a folyosó zengett. pár napja nagy radiátoron és plafonon felzörgés árán megszűnt a nappali zeneordíttatás/trappogás/dübögés/ajtócsapkodás. a zene most annyira hangos, hogy kicsit hallom a tüc-tüc átszűrődő hangokat. csak az a baj, hogy éjjel megy, délelőtt az élettárs járatja a zenét, 1-2 óra nyugi van dél körül, majd délután 1-2 órától megint megy. pár napja kifüggesztettük a lépcsőházba a csendháborításra vonatkozó kormányrendeletet, aminél részletesen fel van sorolva mik a zavaró tényezők/esetek, az éjjeli kotorászás is stb., de nem veszik figyelembe.)

2012. ápr. 8. 09:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
nem tudtam, hogy nem vonhatja ki magát a dolog alól. köszi, ez egy jó tanács!
2012. ápr. 8. 11:16
 12/13 tetris ***** válasza:

Sajnos ilyen emberek szinte mindenhol vannak. Ez egyfajta primitívség, amivel nem lehet mit kezdeni. Van akit nem tanítottak meg kiskorában arra, hogy egy közösségben alkalmazkodni kell a többiekhez. Nehéz csata lesz, mire elértek valami eredményt, mert az ilyenek annyira bunkók, hogy képtelenek belátni azt, hogy viselkedésükkel zavarnak másokat.

A villanyórát szerintem nyugodtan csapd le. Ha egy-egy éjszaka három-négy alkalommal elmegy náluk az áram, talán elgondolkonak, hogy miképpen kell viselkedni egy európai embernek a 21. században. Ez neked is áldozatot jelent majd, hiszen fel kell majd kelned néhányszor, de szerintem eredményre vezet.

2012. ápr. 8. 11:16
 13/13 A kérdező kommentje:

köszi a biztatást, nagyon közel vagyok a villanyóra-lecsapás pontjához. nem nagy erőfeszítés felkelni ezért éjjel, hisz úgy is csak forgolódok és bosszankodok.

a szembe szomszéd mondta, hogy nyugodtan csináljam, megérdemlik. neki is volt a felső szomszéddal gondja, tudja miről beszélek. csak eddig nem volt példa a házba, hogy ilyen bunkók miatt hasonló eszközökhöz kellett volna folyamodni.

2012. ápr. 8. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!