Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy konditeremmel kapcsolatban...

DDDa kérdése:

Egy konditeremmel kapcsolatban lenne kérdésem. Kérdés?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, egyetemista. A konditerem ahova járok, már nem akar nekem diák bérletet adni, mert hirtelen hoztak egy olyan "szabályt", hogy diákot csak 22 éves korig vehetek.

Csinálhat ilyet, ez jogszerű?

Szerintem nem, mivel helyi járatos bérletet, meg akármit vehetek diák áron. De nem nagyon értek a joghoz, úgyhogy ebbe kérném a tagok szíves segítségét.

Egy törvény vagy valami segítene, amit kinyomtatok és odadugok az orruk alá.

Köszönöm előre is.

2016. szept. 17. 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Pfff. feltételezem hogy nem jogi egyetemre jársz. (bár nem kell oda járni, hogy az ember belássa, mekkora baromság amit kérdezel.)

Moziban van diákjegy? Nincs (többnyire)

Koncerten van diákjegy? Nincs (többnyire)

Lehetne még példákat hozni, de legyen elég annyi, hogy a vállalkozások kb olyan szabályt hoznak, amilyet akarnak. Azt is megtehetnék, hogy egyáltalán nem adnak diákoknak kedvezményt.

2016. szept. 17. 12:08
 2/5 anonim válasza:
ezert kell otthon edzeni
2016. szept. 17. 12:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem írja elő, hogy neki diákjegyet kéne adnia bárkinek is, ezt önként teszi. Hogy kinek, az is csak rajta múlik.
2016. szept. 17. 12:33
 4/5 anonim ***** válasza:
sehol nincs leírva hogy diákjegyet addig kell adniuk, ameddig tanulsz. nálunk az uszodában csak 18 éves korig adtak diákjegyet.
2016. szept. 17. 12:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezt nem törvény írja elő neki, egy konditerem dönthet akárhogy. Most sajnos úgy döntött, 22 év a határ.
2016. szept. 17. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!