Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a 14. életévét betöltött...

Rainmaker kérdése:

Ha a 14. életévét betöltött lányom lefeküdt egy 19 éves fiúval, feljelenthetem a fiút valamilyen alapon?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen büntetést szabhatnak ki a fiúra?
2010. ápr. 22. 21:11
1 2 3
 21/23 BlackSword ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az a szép ebben a Qrva országban, hogy bárki bármikor bármiért feljelenthet bárkit (kivéve a képviselőket a mentelmi jog miatt).

Én nem vagyok még szülő, és még nem tudom a helyedbe képzelni magam, de annyit nyilvánvalóan tudok, amit édesanyámtól láttam, hogy a gyerek nevelését nem az államra és a törvényekre kellene bízni... Példát kell a gyerek elé állítani, és nem csakszájjal, hanem tettekkel is... Néha egy tett sokkal nagyobb hatást gyakorol 1000 szónál is... Itt persze nem az elkapkodott szülői simogatásra gondolok (pofopn), mint nevelő eszköz...

Talán el kellene beszélgetned a lányoddal, hogy miért tette... El kellene kezdened kialakítani egy olyan viszonyt a lányoddal, ami nem a kötelező szeretetre és tiszteletre alapozódik, hanem a kölcsönös bizalomra... hogy a lányod bátran elmondhasson mindent... Így talán meg lehetne előzni a bajokat, de legalább is számíthatsz rá... És akkor már könnyebben tudod kezelni, minta akkor érne váratlanul, mint derült égből a tetőfedő...

Igen... Feljelentheted... Bár nem sok értelme lenne... Amennyiben a lányodat beidézik, és azt vallja, hogy szabad akaratából tette (tehát nem áll fent az erőszakolás vagy a kényszerítés tényállása) nem fogják a srácot elitélni... Ráadásul a bíróságoknek kisebb gondjuk is nagyobb, mint a Te problémád... ergo úgy is fogják kezelni...

Az hogy a lányod innentől kezdve utálni fog gondolom előtted sem titok... Ha megteszed a feljelentést utána már úgy fog hazudni neked, mint a vízfolyás...

2010. ápr. 30. 10:23
 22/23 anonim ***** válasza:
Nem, mert a lányod már nem kiskorú, hanem fiatalkorú. Ő feljelentést tehet, ha a srác erőszakból tette, de ha szerelemből tették, akkor inkább védekezni tanítsd meg a lányod és menjetek el nőgyógyászhoz, mert ha szerelemből tették és te vádaskodsz fölöttük, a lányodat (de minimum a szeretetét) elveszítheted, és szerintem ezt egy anya nem akarhatja.
2010. ápr. 30. 10:40
 23/23 anonim ***** válasza:
:) vicces az egyik hozzászóló elküldi a p.be a feljelentkedő apukát,erre a gáp felajánl egy ügyvédet :)
2010. ápr. 30. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!