Ne haragudjatok már, valaki megmagyarázná számomra ezt a "fagyállós gazda" néven elhíresült ügyet?
Szóval miért lett meghurcolva ez az ember és miért nézett ki sokáig úgy a dolog, hogy börtönbüntetést kap? Valamint miért kapott egyáltalán felfüggesztett börtönbüntetést is végül?
Amit én kivettem a sztoriból: Egy ember a saját telkén a saját felépített házához tartozó fészerben, vagy akármiben tartott boros kannában fagyállót. Ennyi. Jött egy cigány, aki ellopta, mert azt hitte bor. Ivott belőle és meghalt.
Szóval tegyük fel; én elmegyek egy rokonomhoz vidékre, szőlőt szüretelni és benzines kannában hozok tőle mustot, amit a saját lakásomban tartok, hogy mondjuk hétvégén egy családi ebédkor azt isszuk. Azonban jön csütörtökön egy ember, aki ellopja és beletölti az autójába, mert azt hiszi, hogy benzin. Akkor ki kell fizetnem az autója javítási költségét?
Vagy hogy van ez? Amellett, hogy szeretném megérteni ezt az egészet, vélemények is érdekelnek. Ti hogyan látjátok?!
Akkor leírom hogy mi lenne ilyenkor az igazságos ítélet. A gazda kapjon egy ejnyebejnyét. A tolvaj (bűnöző) családjának pedig kártérítést kelljen fizetniük a gazdának a lopott borért és a eggyalázásért. (min. 250e ft)
Apját pedig ítéljék 500 óra bérmentes közmunkára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!