Ne haragudjatok már, valaki megmagyarázná számomra ezt a "fagyállós gazda" néven elhíresült ügyet?
Szóval miért lett meghurcolva ez az ember és miért nézett ki sokáig úgy a dolog, hogy börtönbüntetést kap? Valamint miért kapott egyáltalán felfüggesztett börtönbüntetést is végül?
Amit én kivettem a sztoriból: Egy ember a saját telkén a saját felépített házához tartozó fészerben, vagy akármiben tartott boros kannában fagyállót. Ennyi. Jött egy cigány, aki ellopta, mert azt hitte bor. Ivott belőle és meghalt.
Szóval tegyük fel; én elmegyek egy rokonomhoz vidékre, szőlőt szüretelni és benzines kannában hozok tőle mustot, amit a saját lakásomban tartok, hogy mondjuk hétvégén egy családi ebédkor azt isszuk. Azonban jön csütörtökön egy ember, aki ellopja és beletölti az autójába, mert azt hiszi, hogy benzin. Akkor ki kell fizetnem az autója javítási költségét?
Vagy hogy van ez? Amellett, hogy szeretném megérteni ezt az egészet, vélemények is érdekelnek. Ti hogyan látjátok?!
"Egyébként nem lehet, hogy valóban szólt a zsaruknak, csak azok egyszerűen leszarták és emiatt nincs ennek nyoma?"
Ha hivatalos be/feljelentést tesz, azt regisztrálni kell. Még ha a rendőrök nem is akarnak vele foglalkozni, akkor is bekerül egy leszarom mappába és valamennyi idő után küldenetnek egy papírt, hogy bizonyíték hiányában a nyomozást lezárták. Itt ilyen nem történt.
Szegény igenis próbálkozott a rendőrségtől megoldást kérni, csak nem ebben az ügyben, mert eddigre már levonta az egyetlen levonható következtetést, miszerint NINCS SEGÍTSÉG, magára maradt.
Ezt ő nyilatkozta:
"Pár évvel ezelőtt, a kisfiam születésnapján vitték el a fűnyírót és a láncfűrészt. A rendőrségen azt mondták, be kellett volna zárni a szerszámokat, nem elég a kertkapu. Nem lett meg a tettes"
Voltak más kétségbeesett próbálkozásai már előtte nulla sikerrel:
"A férfi a nyúlketrecre magasfeszültségre figyelmeztető táblát rakott, hátha elijeszti a tolvajokat."
Sajnálom szegényt, szerintem is ártatlan, minden értelemben, hosszú évek segítség nélkül, idegfeszültségben, félelemben, folyamatosan bejárnak az otthonodba a bűnözők, lopást lopás követ. Haljon meg aki miatt ebben kell élnie ártatlan családoknak. Aki szerint nem, az máris keressen egy eladó ingatlant magának a családjával pont azon a környéken, ahol a gazda lakik!
" Még papírt sem hagyott ott hogy "ha iszol belőle tudd hogy bajod lesz". Semmit nem tett figyelmeztetésül."
Na ezért szimpatikus nekem az amerikai mentalitás.
Ott nem kell kitenni a kapa mellé a cédulát, hogy >tolvajkám ne lépj bele, mert megvág a kapa amiről fogalmad sincs mire használja a gazda< hanem ha az ajtóban meglátok valakit flangászni a telkemen, már fordulhatok is vissza a házba a puskáért, hogy "na, lövök magamnak egy birtokháborítót"
És ez ott teljesen rendben van!
A: amerikában semmi nem járna ezért makszimum vállveregetés hogy remek egy tolvajjal kevesebb
B: a bíróságon kamerák előtt fenyegette meg majdnem megverte mégse kapott érte semmit ez hogy van?
C: Ahogy amerikában van szerintem is a magántulajdon szent és sérthetetlen ha akarom felaknázom a házamat leégetem telehugyozom vagy teleültetem halálos mérgező virágokkal mert az enyém azt csinálok ott amit akarok
18: saját házadban, saját flakonodban igen.
De egy pince, ami eladásra is készít, üzletnek számít. Ott meg nem tárolhatsz csak úgy össze-vissza semmit.
Egyébként nyilván én is gazdával értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!