Ne haragudjatok már, valaki megmagyarázná számomra ezt a "fagyállós gazda" néven elhíresült ügyet?
Szóval miért lett meghurcolva ez az ember és miért nézett ki sokáig úgy a dolog, hogy börtönbüntetést kap? Valamint miért kapott egyáltalán felfüggesztett börtönbüntetést is végül?
Amit én kivettem a sztoriból: Egy ember a saját telkén a saját felépített házához tartozó fészerben, vagy akármiben tartott boros kannában fagyállót. Ennyi. Jött egy cigány, aki ellopta, mert azt hitte bor. Ivott belőle és meghalt.
Szóval tegyük fel; én elmegyek egy rokonomhoz vidékre, szőlőt szüretelni és benzines kannában hozok tőle mustot, amit a saját lakásomban tartok, hogy mondjuk hétvégén egy családi ebédkor azt isszuk. Azonban jön csütörtökön egy ember, aki ellopja és beletölti az autójába, mert azt hiszi, hogy benzin. Akkor ki kell fizetnem az autója javítási költségét?
Vagy hogy van ez? Amellett, hogy szeretném megérteni ezt az egészet, vélemények is érdekelnek. Ti hogyan látjátok?!
Nem hiszem el hogy ennyi elmebeteg van aki a gazdát védi.
Persze, baromi rossz érzés lehet ha lopják a borodat és nem tesz ellene semmit a rendőrség, de nem éppen arányos ezt előre kitervelt gyilkossággal megbosszulni.
És mi van ha a tolvaj elajándékozta vagy eladta volna a bort? Idegen, ártatlan emberek is meghalhattak volna.
"Nem hiszem el hogy ennyi elmebeteg van aki a gazdát védi."
Megszólalt a doktor úr :DDDDDD
"hogy ennyi elmebeteg van aki a gazdát védi. "
Inkább az az érdekes, hogy mindig van pár elmebeteg, aki azt mondja, hogy a tulajdonosnak felelősséget kell vállalnia a tőle ellopott termék minőségéért.
Nyudodj meg kismókus, kb. az egész ország a gazda mellett állt. A vidéki MO (ahol cigányt nem csak szociológiai könyvekből ismerik) egészen biztosan. A bűnözéspártiak meg nyugodtan hullassák a könnyeiket a betörő, drogos sukár csávóért.
Szóval, ha építek pár taposóaknát, csupa legális holmiból, és kitelepítek párat a kertembe, majd a szomszéd gyerek beugrik a labdájáért, akkor így járt, ugye? Ezt azoktól kérdezem, akik védik a gazdát.
Azt is kérdezném, hogy az ő igazságérzetük szerint hány liter bort ér egy emberélet? 1 litert, vagy annál kevesebbet?
Amúgy nem cigány volt, csak valahogy egyesek nem képesek feldolgozni, hogy azok között is lehet bűnöző, akiknek fehér a bőrük.
"És mi van ha a tolvaj elajándékozta vagy eladta volna a bort? Idegen, ártatlan emberek is meghalhattak volna."
El is ajándékozott belőle, a többiek nem haltak meg, a tolvaj is csak azért, mert drogozott rá. A családja meg azért nem hívott orvost, mert máskor is előfordult már, hogy bitang módon kiütötte magát valamivel. Emiatt nem bizonyították rá a gazdára, hogy gyilkossági szándékkal öntötte bele.
És NEM volt cigány az elkövető, én se szeretem őket, de azt ne varrjuk a nyakukba, amit nem követtek el. Ide vezet az, hogy nem lehet leírni az újságban a bűnözők származását, most már azt is a cigányokra fogják, amit nem követtek el.
"Ott is fel kell szólítani először búzikám. Különben a postást, a villanyleolvasót, stb lelőnék nap mint nap."
Nyugodj meg, NEM KELL felszólítani senkit!
A postás csenget, és ha intek neki, vagy kinyitom a kaput, akkor bejöhet.
Ha nem én engedtem be valakit a telkemre, csak úgy észereveszem, hogy bemászott, vagy a nem kulcsra zárt kapun az invitálásom nélkül bejött, nyugodtan lelőhetem!
Amerikában mindenki tudja, hogy más telkére csak életünk veszélyeztetése árán léphetünk.
A katonaság sem épít kerítéseket, csak kitesz egy táblát. Ha nem tudod elolvasni, mindenki nagyon sajnálja, hogy úgy jártál, de ez van.
Use of deadly force authorized!!!
#6-nak igaza van
#9-re válaszolva:
Nemcsak jogilag, morálisan sem áll meg a dolog. Ugyanis a lopásért nem áll egy szinten a gyilkosság. Még a középkori szigorú uralkodók is csak ritkán alkalmaztak ezért halálbüntetést.
A felfüggesztett börtön szerintem korrekt, bár én adtam volna még mellé közérdekű munkavégzést is.
"Azt is kérdezném, hogy az ő igazságérzetük szerint hány liter bort ér egy emberélet? 1 litert, vagy annál kevesebbet?"
Az apját elnézve, még 1 litert se érnek ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!