Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyámhatóság engedélyezése? 16...

Andzsi16 kérdése:

Gyámhatóság engedélyezése? 16 éves lány vagyok párom 28 éves több mint egy éve együt vagyunk nagyon szeretjük egymást az igaz szerelemben nem a kor számit a párom elakkar venni de az én szüleim nem engedik hogy együtt legyünk

Figyelt kérdés

és nem régiben kiderült hogy 5 hetes terhes vagyok megszeretnénk

tartani a

babát!!!! a párom elakkar venni es utana akkarunk jarni hogy a gyamhatosag engedelyezne e hogy a parom elvehesen szerintetek???

??

nagyon fontos lenne a kerdesem

2016. szept. 5. 19:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Persze, hogy fogsz. Minden tizenévesen szülő anyuka majd megszakad a munkában! A párod mivel foglalkozik? Mennyi a havi bevételetek? Gondolom már kipróbáltátok, hogy milyen együtt élni, mennyi az össz, bevételetek?
2016. szept. 5. 21:00
 22/26 anonim ***** válasza:
54%

Amellett, hogy egyetértek a válaszolókkal és hülye, tanulatlan, naiv libának tartalak:

- nem kell a szülők beleegyezése a házassághoz, gyámhatósági engedély kell

PTK IV. könyv 4:9 (2) A gyámhatóság a tizenhatodik életévét betöltött korlátozottan cselekvőképes kiskorúnak a házasságkötésre jogszabályban meghatározott esetben engedélyt adhat.

- abortuszra lehetőséged van a 18. hétig

1992. évi LXXIX. törvény 6. § 2) A terhesség az (1) bekezdésben foglalt feltételek esetén a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő

a) korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen;

- nem kényszeríthet senki abortuszra, az orvos nem fogja elvégezni, ha nem adod a beleegyezésed

[link]

- sőt

1997. évi XXXI. törvény 128. § (1)834 A gyámügyi eljárásban meg kell hallgatni a szülőt és más törvényes képviselőt, a gondozót, a korlátozottan cselekvőképes gyermeket, a cselekvőképességében a gyámügyi eljárásban felmerülő jognyilatkozat tekintetében részlegesen korlátozott személyt és az ítélőképessége birtokában levő cselekvőképtelen gyermeket, továbbá minden esetben azt, akivel szemben kötelezettséget kívánnak megállapítani, valamint - szükség szerint - a gyermek más közeli hozzátartozóit. A meghallgatást mellőzni lehet, ha a meghallgatás miatti késedelem elháríthatatlan kárral vagy veszéllyel járna.

(1a)835 A terhességét eltitkoló válsághelyzetben lévő, korlátozottan cselekvőképes kiskorú anya kérelmére a gyámhatóság mellőzheti a törvényes képviselő meghallgatását, ha az a terhességét eltitkoló válsághelyzetben lévő várandós anya vagy a születendő gyermek érdekét veszélyeztetné.

2016. szept. 5. 21:10
 23/26 anonim ***** válasza:
27%

Jajjj, # 22.

Terhességet eltitkoló válsághelyzet? Ítélőképessége birtokában levő cselekvőképtelen gyermeket? Meghallgatás miatti késedelem elháríthatatlan kárral vagy veszéllyel járna?

Szerinted ezeket a bonyolult jogi kifejezéseket, összetett mondatokat tudja majd értelmezni egy 16 éves lány?

2016. szept. 5. 21:20
 24/26 anonim ***** válasza:
#23, ha 3 mondatot nem tud megérteni egy jogszabályból, akkor a gyes és a családi igénylése is gondot fog neki okozni
2016. szept. 5. 21:22
 25/26 anonim ***** válasza:
Ha ilyen helyesírással írod a kérelmet is, akkor valószínűbb, hogy az IMEI-be utalnak megfigyelésre...
2016. szept. 5. 21:24
 26/26 anonim válasza:
24%

Az emberek személyisége bizonyos időközönként megváltozik, lehet, hogy akit most szeretsz, 5-10 év múlva ha ránézel, azon fogsz kattogni, hogy miért nem éltem még inkább.

Gyerek vagy, gyermek mentalitással. 28 éves vagyok, lehet nálam is 16, bár inkább 17 lenne a minimum korhatár, de sose kényszeríteném rá azt a lányt, hogy nekem gyereket szüljön, főleg nem olyan fiatalon!

Szerintem nagyon buta dolog, mert tény és való, nem tudom, hogy 16 éves lányban mit tud szeretni az az ember.

Én max egyetlen emberrel lennék újra, az az exem. De vele már nem fog a sors újra összehozni, mert egy nem törődöm, hülye ribike lett.

Pár év és úgy szét fogtok menni mint a fene. A gyerekre figyelni kell, amíg óvodás nem lesz, te nem mehetnél dolgozni, mert a szüleid tuti azt mondanák, ha volt eszed megcsinálni azt a gyereket, akkor tud gondoskodni és nevelni is őt. És joggal tagadnak majd ki.

2016. szept. 7. 02:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!