Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az önkormányzat anyakönyvi...

Az önkormányzat anyakönyvi hivatala miért írhatja, hogy csak személyesen ad ki adatot? Milyen törvény van erre?

Figyelt kérdés

Hagyatéki ügyre, évekkel ezelőttire, amiből kihagytak.

És már kaptam ímélben adatot ugyanonnan, most mégis azt írják, hogy e-mailben, telefonon nem adnak ki adatot.

Változott valami 1-2 hónappal ezelőtt az adatszolgáltatásban?

#önkormányzat #anyakönyvi hivatal #hagyatéki ügy #adatszolgáltatás e-mailben #adatszolgáltatás telefonon #adatszolgáltatás személyesen #Adatszolgáltatási törvény
2016. aug. 30. 15:16
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Szeretnék segiteni neked, megkérdeztem egy közjegyzői irodában dolgozó adminisztrátor ismerősömet: azt tanácsolta, hogy mindkét közjegyzőnek, illetve értelemszerűen annak az ügyintézőnek, aki felveszi a telefont, aki anyukád és apukád hagyatéki tárgyalását lefolytatta, mondd el, hogy mozgáskorlátozott vagy, és nem tudsz utazgatni. Az elhunyt neve, lakcime elvileg elég ahhoz, hogy visszakeressék a dokumentumokat. Utána a közjegyző eldöntheti, hogy milyen információkat oszthat meg veled telefonon, illetve miről küldhet irásos anyagot a lakcimedre, amit ellenőriznie kell a lakcimnyilvántartásban, tehát csak a hivatalosan bejelentett lakcimedre küldhet ki bármit. Az, hogy ez igy működik-e, a közjegyzők empatikusságán múlik, nem kötelező ezt nekik megtenniük.
2016. aug. 31. 13:43
 32/35 A kérdező kommentje:

8.15.

Igen, lehet, hogy túlságosan gyanakvó vagyok, minden okom megvan rá. Volt elég tapasztalatom a jogi eljárásokkal még a 80-as években. Bizony, hogy lehetnek visszadátumozott ügyiratok, még bírósági ítéletek is, és még a saját ügyvéd is szolgálhat más érdekeket. Valótlan adatokra is lehet utólag hatósági bizonyítványokat gyártani, és a jogban mindig vannak kiskapuk. Legyen ennyi elég. Még mindig csak a kitelepítéseknél tartunk, 60 év, amiről beszélünk, hogy talán már lehet róla beszélni.

Gondolom, kedves 8.15.ös, te inkább a másik oldalon lehettél, 50Ft fizetésemelésért aláírni bármit a kollegádra, hogy kirúgják. Vagy esetleg a szakszervezet jogsegélyszolgálatában szedtél ki információt a hozzád jogi segítségért fordulóból, hogy aztán ellene lehessen használni? Ki tudja.

Nem írtam családi drámáról, tényt írtam, hogy dolgoztam a családért, és a szüleim, az anyám kapta, használta és beruházta a pénzt. Ha úgy tetszik már akkor is négerként dolgoztam, más neve alatt. Ami addig nem baj, amíg a szüleimé lett, hiszen a szüleim voltak.

2016. aug. 31. 15:15
 33/35 A kérdező kommentje:

13.43.

Köszönöm a segítséget.

Senkinek semmi köze a helyzetemhez, az állapotomhoz; ne örüljön senki az én nyomoromnak.

Csak magamat szolgáltatnám ki, ha kiderülne, visszaélnének vele.

Már írtam a MOKK-nak, hogy megtudjam, ki volt az előző közjegyző.

2016. aug. 31. 15:23
 34/35 anonim ***** válasza:

"Gondolom, kedves 8.15.ös, te inkább a másik oldalon lehettél, 50Ft fizetésemelésért aláírni bármit a kollegádra, hogy kirúgják. Vagy esetleg a szakszervezet jogsegélyszolgálatában szedtél ki információt a hozzád jogi segítségért fordulóból, hogy aztán ellene lehessen használni? Ki tudja."

Szerintem te teljesen elmebeteg vagy!

Azokban az időkben, amikről te is kvartyogsz, én még nem is éltem, szóval én aztán biztosan nem "írtam alá semmit a kollégámra" (totál értelmetlen mondat amúgy), és azt sem tudom, mi a fene az a "szakszervezet jogsegélyszolgálata".

Én most vagyok ügyvéd, nem a 80-as években! Nem dolgozom a saját ügyfelem ellen, nem játszom össze bíróval, nem trükközök semmit... de a buta embereket nem tudom tolerálni. Sajnos ez van.

És egymillió segítő választ kaptál már, csak semmit sem tudsz vele kezdeni. Beszélj a lakóhelyedhez közel lévő közjegyzővel, mert egymásnak előbb átadnak anyagot "távolról", mint idegennek. Ennyi.

2016. aug. 31. 15:53
 35/35 A kérdező kommentje:

15.53.

Semmi baj. Csak azon gondolkodom, hogy inkább vartyog lehet az.

Mondhat itt ismeretlenül bárki bármit. Vagy lehet, hogy tényleg nagy baj van az oktatással-neveléssel.

2016. aug. 31. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!