Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az önkormányzat anyakönyvi...

Az önkormányzat anyakönyvi hivatala miért írhatja, hogy csak személyesen ad ki adatot? Milyen törvény van erre?

Figyelt kérdés

Hagyatéki ügyre, évekkel ezelőttire, amiből kihagytak.

És már kaptam ímélben adatot ugyanonnan, most mégis azt írják, hogy e-mailben, telefonon nem adnak ki adatot.

Változott valami 1-2 hónappal ezelőtt az adatszolgáltatásban?

#önkormányzat #anyakönyvi hivatal #hagyatéki ügy #adatszolgáltatás e-mailben #adatszolgáltatás telefonon #adatszolgáltatás személyesen #Adatszolgáltatási törvény
2016. aug. 30. 15:16
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Kérj személyes találkozót a közjegyzőtől, kérd el tőle az iratokat, és ha nem volt apukádnak öröklési szerződése, akkor kérj póthagyatéki eljárást. Ugyanez a közjegyző fogja lefolytatni. Nekem a történet még mindig hiányos... attól, hogy a lakcimed ismeretlen, még örökös vagy... tehát azon nem lehet csak ugy átsiklani egy hagyatéki tárgyalás kereteiben...
2016. aug. 31. 00:16
 22/35 A kérdező kommentje:

Igen, úgy gondolom, hogy nem lenne helyes, ha a hagyatékba belefektetett munkám, fáradságom másokat gyarapítana. Amí csak aszüleim hasznáról volt szó, az más. Végülis felnőttem, akárhogyis.

Amit a szüleim összeharácsoltak, azt velem érték el, dolgoztam érte, nem is keveset. Minden nap, kérni sem kellett, tudtam a dolgom. Mire a testvérem megszületett, az a része megvolt, amiből a többi jövedelem lett.

Az én "hasamon is spóroltak", én fáztam érte, nekem nem volt semmi másra időm, csak a családra, azt mondták, a "családért dolgoZUNK, majd meglátod".

Mire a testvérem született, már lehetett enni is, nem kellett gürizni sem.

Minden néhány évben újra próbálkoztam, de úgy néz ki csak haszonra voltam jó. Nem baj, de azért mégis.

Nem tudom, mi az örökösödési szerződés, utánanézek. Akármi lehetséges.

2016. aug. 31. 00:19
 23/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm; de személyes találkozót nem tudok kérni. A lakást se tudom segítség nélkül elhagyni, és a világ végén lakom. Nem is szívesen találkozom személyesen senkivel.

A géppel tartom a külvilággal a kapcsolatot. Még szerencse, hogy ma már lehet szinte mindent számítógépen intézni.

Azért mégis kaptam valamit; egy veleszületett -25%ban örökölt és örökíthető- ritka betegséget.:)

2016. aug. 31. 00:29
 24/35 A kérdező kommentje:

Az öröklési szerződés, ha jól látom, jobb, mint a kitagadás. Megtámadhatatlan. És ember legyen a talpán, aki bebizonyítja, hogy mi van a háttérben.

Érdekes társasjáték a család.

2016. aug. 31. 00:43
 25/35 A kérdező kommentje:

Megnéztem a második, az ismert halálozás közjegyzőjét.

Úgy néz, hogy nem a halálozás hónapja számít, mert a mostani közjegyző -a neve szerint- a 3 hónappal későbbre kijelölt közjegyző.

Hiába is tudnám az apukám halálozási hónapját, mert nem arra a hónapra tartozó közjegyző intézte. Vagy legalábbis kicsi a valószínűsége, ha az anyukámét meg a 3 hónappal későbbi.

Viszont még ezen az oldalon is írtak olyat, hogy 3 hónap alatt volt, akiknek már teljesen lezárult a hagyatéki ügye.

Igazából; én tudom, hogy nem tudok semmit tenni azellen, hogy kijátsszanak, hogy mindenki kihasználva a saját helyzetét becsapjon. Ki ezért, ki azért.

DE legalább azt szeretném tudni, hogy mi a helyzet.

2016. aug. 31. 03:20
 26/35 anonim ***** válasza:

Igen, ha öröklési szerződés van, akkor nincs kötelesrész, stb., akkor semmit nem tudsz tenni és semmit nem kapsz, és ha jól tudom, akkor ilyen esetben a hagyatéki tárgyalásra sem hivnak meg...

Emailben nem szoktak adatokat kiadni, interneten keresztül nem tudnak beazonositani, nem tudják elkérni a személyi igazolványodat. Próbálj segitséget kérni esetleg vmilyen jogsegélyszolgálattól. Mozgássérültek egyesülete??

Sajnos azt hiszem, hogy ez az ügy, amit nem lehet kizárólag neten keresztül elintézni, és logikusan gondolva, ez azért érthető is...

Éa sajnos azt hiszem, hogy oka volt annak, hogy a közjegyző kihagyott a hagyatéki tárgyalásból... Ennyire alapvető hibát, hogy öröklésre jogosult gyermeket nem hivnak meg, a közjegyzők nem szoktak csinálni, hát éppen azért közjegyzők.

2016. aug. 31. 05:32
 27/35 anonim ***** válasza:

A közjegyzők kirendelésében a halálozás időpontja, helyszine, esetleg az elhunyt nevének kezdőbetúje is szerepet játszhat... a közjegyzők kirendelése algoritmus alapján történik.

Három hónapon belül ritkán zajlik le egy eljárás, mert az önkormányzat is tértivevényes levélben értesit, aztán a közjegyző is, ezeknek mind van két-háromhetes intervalluma...

Én a közelmúltban végigcsináltam egy hagyatékit, apukám halt meg, anyukámmal lettünk örökösök, kicsi örökség, illetékmentes, minden teljesen problémamentes, kicsike város, de itt is több közjegyző van, mégis hét hónapig tartott, mire az ingatlant átirták.

A közjegyző szükség esetén házhoz is megy a személy beazonositására, de ezért 30 ezer körüli összeget szoktak kérni... azt, hogy mozgássérülteknek van-e ingyenes joguk, lehetőségük ilyet kérni, azt nem tudom...

2016. aug. 31. 05:43
 28/35 A kérdező kommentje:

Fe most a másodikból is kihagyott volna a mostani közjegyző. Teljesen véletlenül másnap lett volna a tárgyalás, elhalasztotta, azt írta, hogy "lakcíme nem ismert" voltam.

Küldtem leveleket az anyukámnak, hátha meggondolja magát, és nem jöttek vissza a levelek, pedig már nem is élt.

Mindegy, majd meglátjuk, mi lesz.

2016. aug. 31. 06:14
 29/35 anonim ***** válasza:

"Nem én akarok másik közjegyzőt választani. Nyilvánvaló, hogy annak kéne másikat kijelölni, akinek ez a dolga."

Senki sem "jelöl ki" közjegyzőt a jogszabályon kívül, most írom le kb. tizedszerre.

A családi drámátok senkit sem érdekel, az eljárás jogszabály szerint folyik.

És nem gondolod komolyan, hogy "teljesen véletlenül" (idézőjelben! :D) volt a tárgyalás másnap?? Nyilván gyorsan közölte, hogy akkor van, mikor kerested, igaz? :D :D :D

Nem gondolod, hogy a tárgyalási időköz miatt már rég kimentek az idézések addigra?

Ja, várj, nem gondolod, mert te globális összeesküvést sejtesz... Anyám, borogass. Ezért ráz a hideg a buta emberektől.

2016. aug. 31. 08:15
 30/35 anonim ***** válasza:

29-esnek: Az indulatos válaszod előtt el kellett volna olvasnod a korábbiakat. A kérdező mozgásában korlátozott, betegséggel küszködő ember, aki segitségre szorulna ennek az ügynek a rendezésében. A családjára nem számithat... a közjegyzőnek, önkormányzatnak segitenie kéne talán. Igen, a közjegyző nem hibáztatható, a hagyatéki eljárás nagyon szigoruan szabályozott keretek között zajlik.

Sajnos, ötletem sincs arra, hogy ezt az információszerzést interneten keresztül hogyan lehetne megoldani, valószinűleg sehogy, patthelyzet.

2016. aug. 31. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!