Hogyan lehetséges ma Magyarországon legálisan lőfegyvert tartani (bármilyen célra)?
Vadászként? Sportból? Bármilyen egyéb jogcímen?
Illetve, mi a helyzet az ismétlő nyílpuskákkal? Azt tudom, hogy ezek többségéhez semmilyen vagy könnyen megszerezhető engedély szükséges csak, de létezik hasonló erősségű nyílpuska, ami "nem egylövetű"?
Vadászok és sportolók odahaza tarthatnak, viszont kismillió rendelkezés van (lezárt széfben, szétszedett/megtöltetlen állapotban), ezen kívül nem sokan. Még a katonáknak és rendőröknek is le kell adni szolgálat után a fegyverüket. Általánosságban mindenkinek meg van tiltva, illetőleg horribilis összegekre van szükség hozzá, és közterületre akkor se vihetnéd.
A bűnöző meg, ha akar, 2 órán belül hozzájuthat chaingunhoz is, szóval a fegyvertörvény úgy szar ahogy van...
Engedélyekkel, az adók megfizetése után, 7 lakat alatt páncélszekrénybe!
Ha kiveszed a szekrényből az már bűncselekmény!
Igen, ezekről én is hallottam.
Felvet jó néhány érdekes kérdést, például, hogy minek menjek keresztül a bürokrácián és legyek nyilvántartva (és rendszeresen ellenőrizve), ha egy bűnöző simán megszerzi a fegyvert, azonban ha én önvédelemből a szabályosan tartott lőfegyveremmel megsebesítem/megölöm (ami eleve lehetetlen egy szétszerelt, töltetlen fegyverrel), akkor is engem vesznek elő, és én kerülök börtönbe.
Pont úgy, mintha egy illegális fegyverrel védtem volna meg magam, amivel sokkal kevesebb baj van.
A különbség, hogy utóbbival nem tudnék gyakorolni, lőszert venni, illetve alapból nem túl vonzó dolog az, hogy illegális.
1. Végezz el fegyveres biztonsági őr tanfolyamot
2. Alapíts ilyen céget, szerezd meg az összes engedélyt fegyveres védelmezésre
3. Béreld fel magad önmagad testőreként napi 24 órában
4. Tádá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!