Lehetseges ilyen fegyverek tartasa Magyarorszagon?
A ferjemnek van egy komoly kezi lofegyver gyujtemenye! A fegyverek az elso as a masodik vilaghaborubol szarmaznak! Egyik sem hatastalanitott, mindegyik fegyver teljesen autentikus es mukodokepes!
Jelenleg kulfoldon elunk, ahol a ferjem teljesen szabalyosan tartja oket. Minden szukseges engedellyel rendelkezik es minden hatalyos jogszabalynak, torvenynek megfelel.
Ugy alakult, hogy nehany evre ujra Magyarorszagra koltozunk és ha van ra lehetoseg a gyujtemenyet is magaval hozna.
Tudna esetleg valaki felvilagositast adni arrol, hogy ilyen fegyverek tartasa Magyarorszagon lehetseges-e?
A ferjem kettos allampolgar es termesztesen buntetlen eloeletu!
Esetlegesen felmerulo kerdesekre csak orak mulva tudok valaszolni!
Koszonom a valaszokat elore is!
Udv!
Én is úgy tudom, hogy nem nagyon van erre lehetőség.
Milyen fegyverek pontosan?
Esetleg néhány típusú puskával megoldható, hogy valahogy kiskapuzzon az ember. Pl sportfegyverré vagy vadászfegyverré minősíti.
Sejtettuk, hogy nem megoldhato:( Kozben mas forrasokbol is utanajartam.
Sok fele fegyver van. Geppuskak, geppisztolyok, puskak, pisztolyok. Olyan 30db osszesen.
A hatastalanitas szoba sem kerulhet!
Abban a pillanatban valnanak ertekes eredeti tortenelmi emlekbol ocskavassa!
Hat akkor maradnak itt!
Ez az ország, (és képviselői, jobban) annyira félnek a néptől, hogy lassan már egy hegyes vasdarabért is többet kap az ember, mint ha egy barna megöl egy fehéret.
Itt nincs olyan, hogy történelmi érték. Itt olyan van, hogy fegyver, meg olyan hogy összehegesztett vasdarab. Egyébként melyik országba vagytok jelenleg? És milyen nemzet fegyverei vannak? Bocs a kíváncsiságomért, csak engem is érdekel a téma, csak az épp hatályos dolgok miatt nem hogy fegyvert, de még töltényhüvelyt se tartok. Inkább kitüntetésekre megyek. Meg papír alapú emlékekre.
Sajnos tenyleg tul szigoru a fegyvertartas Magyarorszagon.
Mi Finnorszagban elunk, itt akar egy 15 eves gyerek is tarthat fegyvert szuloi engedellyel!
Eltunk egy ideig Svajcban is. Ott ugy volt, hogy allampolgari kotelezettsege volt minden 20 es 30 ev kozotti ferfinak a fegyvertartas! A hadsereg osztotta ki a lakossagnak a fegyverekek, foleg SIG SG 550 kepkarabelyokat es SIG Sauer P220 pisztolyokat. A gepkarabelyhoz 50db toltenyt adtak a pisztolyhoz meg 48-at. Ott mindenkinek kotelessege volt megvedeni a tulajdonat es Svajcot. Amint elmult 30 eves donthetett, hogy megtartja-e a fegyvereket vagy visszaadja a hadseregnek. Kb 3 millio fegyver van Svajcban magankezben es nem egesz 8 millionak laknak az orszagban.
Mint mondtam sokfele fegyvere van a ferjemnek!
Vannak USA fegyverek:
- M1918A2 Browning Automatic Rifle
- M1903A4 Springfield - Ez a mesterlovesz valtozatt, M84 celtavcsovel
- M1 Garand - Talan az egyik leghiresebb II. vh-s fegyver. Van hozza egy M1 bajonett is.
- M1917 Enfield - M1905 bajonettel.
- M1A1 Carbine
- M1 Thompson
- M1897 Winchester
- M9A1 Bazooka - Panceltoro fegyver:)
- M1911A1 Colt
Brit fegyverek:
- Bren Mk. 1 - A hozza tartozo eredeti tartalek csovevel.
- Sten Mark III
- Webley & Scott Mark VI
Szovjet fegyverek:
- Mosin-Nagant 1891/30S - Mesterlovesz puska, PU 4X celtavcsovel.
- Mosin-Nagant 1891/38
- PPSh-41
- Tokarev TT 33
Nemet fegyverek:
- FG42 - Van hozza eredeti bipod, tavcso es bajonett.
- Kar98K Mauser
- MP40
- MP44
- Gewehr 43
- Gewerh 41
- MG42 - Bipoddal, rakaszokkal. Mondjuk azon tenyleg meglepodnek, ha ezt Magyarorszagon megengednek:)
- Luger P08 Parabellum
- Walther P38
Finn fegyverek:
- Suomi M31
- Sotilaskivääri M/39
- Lahti L-35
Japan fegyverek:
- Arisaka Type 97
- Arisaka Type 44
- Type 99
Francia fegyverek:
- Berthier M1907/15
- Lebel M1886/93
Lengyel fegyver:
- Wz. 29
Cehszlovak fegyver:
- Vz. 33 - Eredeti bajonettel.
Olasz fegyver:
- Beretta M1938
Az osszes fegyver minden alkatresze eredeti es mindegyik mukodokepes, barmikor elsutheto es makulatlan allapotban van. Valamint mindegyiket rendelkezik az eredetiseget igazolo tanusitvannyal es mint mar mondtam ezek itt teljesen legalisan vannak tartva.
Az erdekesseg kedveert megemlitem, hogy vannak nem lofegyverek is.
SS tiszti kard, Japan Katana, elso vilaghaborus Ausztral lovassagi kard, amerikai M3-as kes.
Vannak granatok. Ezek viszont hatastalanitottak:) Amerikai MK2-es és Bangalore Torpedo, Nemet M1943 granat es szovjet RGD 33.
Vannak meg egyeb masodik vilaghaborus targyak. Avro Lancaster bombazonak az egyik propellere. Reupogep fedelzeti lokator, adovevo, giroskop.
Hát kiköltözök Finnországba. Nekem is minden álmom lenne egy ilyen gyűjtemény, bár én inkább a magyar-német-szovjet tárgyakat kedvelem.
És használhatjátok is őket? Kimentek a kertbe, és MG42-vel elengedtek egy sorozatot? Vagy használni nem lehet annyira szabadon?
A hasznalatnak azert komolyabb szabalyai vannak mint a tartasnak.
Lakott teruleten belul csak hivatalos loteren lehet oket hasznalni. Lakott teruleten kivul pedig csak akkor ha az eloirasoknak megfeleloen biztosithato, hogy senki sem kerulhet a fegyverek lotavjaba es akkor is csak sajat tulajdonu teruleten. Kiveve persze a vadaszati celu fegyverhasznalatott, de az mar mas tema ugye.
Egyebkent lehet oket hasznalni. Loteren minden tovabbi nelkul lehet az MG42-vel is loni:)
A ferjem a Garand-ot es a Mosin-Nagant valamint a Springfield mesterloveszt szokta neha hasznalni. Viszont tenyleg csak nagyon ritkan. Vannak vadasz fegyverei es van egy onvedelmi fegyvere. Azokkal szokott loni jarni.
Meg akinek van fegyvertartasi engedelye annak vannak kotelezo logyakorlatai amire elkell menni. En is szoktam jarni loni:) Nekem is van egy kis kompakt 9mm-es onvedelmi fegyverem. Egy Glock G26.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!