Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetséges, hogy a jobbik...

Lehetséges, hogy a jobbik Magyarországon antiluciainak számítana az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

A történet rövid leírása:

Tételezzük fel, hogy Saint Lucia államelnöke nyilatkozta, hogy jól haladnak, ill. Saint Lucia-i befektetők felvásárolják Magyarországot(*). Tételezzük fel továbbá, hogy Saint Luciai kémrepülőgépek repkednének a légterünkben úgy, hogy a választott "képviselőink" mindezt elbagatellizálják/elhallgatják. A Jobbik Magyarországért Mozgalom azt próbálja megtudni, hogy a Parlamentben illetve a kormányban hány olyan magyar képviselő ül, akik titokban Saint Lucia állam állampolgárai is egyben. Szerintük nemzetbiztonsági kockázatot jelent az, hogy Saint Luciai állampolgárok ülnek az országgyűlésben, ami a legfőbb törvényhozó szerv, illetve a kormányban, ami a legfőbb végrehajtó hatalom. Felmerül a Jobbikosokban a kérdés, hogy melyik államhoz lojálisak a választott (titokban kettős Saint Luciai-magyar állampolgárságú) magyarországi képviselők, hiszen sajnos nem tudni, hogy melyik hazájuk érdekét képviselnék a kettős állampolgárok egy olyan esetben, ha pl. egy Magyar-Saint Luciai Társulási Szerződés-ről kéne szavazniuk. Úgy vélik a Jobbikosok, hogy egy ilyen esetben joga lenne tudni a magyarországi választópolgároknak, hogy kik képviselik "őket".

* nem ez történt: http://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

2012. dec. 4. 12:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%

A történet még mindig ugyan az!!!

A zsidó vallásúakat említette a Jobbik és vallási alapon akar listázni hisz KONKRÉTAN a ZSIDÓKAT akarja összeírni!!

Nem izraeliekről hanem ZSIDÓKRÓL beszélt!

vagyis ha bent űlök a parlamentben Vonáékkal szemben és holnap felveszem a zsidó vallást úgy hogy csak magyar állampolgárságom van akkor is listáznom kell magam mint nemzetbiztonsági kockázat és ha a jobbik lenne hatalmon akkor "tegyük fel" már nem is lennék választható a kockázat miatt és talán már olyan helyre kéne költöznöm ahol a Jobbik "szemmel tarthat"... Hobbá, annó ezt nevezték gettónak!

2012. dec. 4. 12:27
 2/18 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező:

Akkor had érzékeltessem hogy milyen "félreértelmezésről" beszélsz!

"

Tehát van egy csoport ember ma Magyarországon aki a pusztításra, polgárháborúra és az ebből fakadó szabad rablásra vágyik, akik úgy gondolják a zsidók vagyonát így tudnák legkönnyebben megszerezni, ebben a zűrzavarban! És ha ennek az az ára hogy pár millió magyar is kínkeserves halált hal akkor az nem érdekli őket!

na most ez a csoport párttá akart szerveződni és a parlamentben folyamatos zsidózással, egyneruhában való felvonulással igyekeznek minél több hatalmat szerezni!

A zsidózásukat igyekeznek úgy bemutatni mint ami csak nyelvbotlás és véletlen...

"

Remélem nem "értelmezted félre" írásomat és ugye nehéz belekötni de mindenki tudja melyik pártra gondolok :))

Érted már hogy mi az amikor azt magyarázzák nekem hogy "jajj hát én nem PONT azt és úgy írtam" meg hogy "mutasd meg KONKRÉTAN hogy hol neveztem meg ezt vagy azt a csoportot, pártot"...

Úgy gondolom a politikusok egy játékot játszanak és én ezt útálom!

Az mszp-nél is gerinctelennek teláltam és most a fidesznél is!

A Jobbiknál ugyan úgy!!!

pedig leírtam itt is hogy annnó egy ideig Jobbikos voltam, amikor még azt hittem egy korrekt párt lesznek...

Azóta tudom hogy tévedtem...

2012. dec. 4. 12:43
 3/18 Andizsuzsi ***** válasza:
78%

Kedves kérdező!

Én meghallgattam az egész beszédet, Vona televíziós nyilatkozatát is. Mindezekből világos, hogy a Jobbik csak az izraeli-magyar kettős állampolgárokat tekinti nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek. Ez pedig ha tetszik, ha nem, diszkrimináció.

2012. dec. 4. 12:49
 4/18 A kérdező kommentje:

Az első választ nem tudom elfogadni, hiszen nem a kérdésre próbált választ adni. A gyengébbek kedvéért kérdés egyszerű:

A fent vázolt esetben harsogna az egész magyar(országi) média arról, hogy a Jobbik egy veszélyes antiluciai párt? Előfordulna az, hogy a Jobbik kivételével az összes parlamenti (báb)párt (a bábjátékos parancsára) egységfrontba tömörülne és tüntetni kezdene közösen az erősödő antilucianizmus és az antiluciai Jobbik ellen?

2012. dec. 4. 12:49
 5/18 Andizsuzsi ***** válasza:
91%
Légyszíves.
2012. dec. 4. 13:10
 6/18 anonim ***** válasza:
93%

Kerdezo, azzal a szandekosan felremagyarazott Peresz nyilatkozattal indokolni barmely zsido-ellenes tortenest, egyszeruen nevetseges.

Mar csak azert is, mert az 12 evvel ezelott volt, es Magyarorszagot azota sem vasaroltak fel az izraeliek, mint ahogy Manhattant es Lengyelorszagot sem.

2012. dec. 4. 13:56
 7/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Itt nem a Perez beszéd a kérdés, próbálj a kérdésre koncentrálni, ha válaszolni szeretnél.

Feltehetném neked a kérdést, hogy 2007. október 10. napja 12 éve volt? Mégsem teszem, mert nélküled is tudom a választ. Fel fogom tenni viszont azt a kérdést, hogy mit lehet ezen félremagyarázni?

Íme a Peresz-beszéd minket is érintő részlete magyarul:

„Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék csak meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates. S azt is láthatják, hogy micsoda ereje van. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások. Izraeli üzletemberek az egész világon befektetnek. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk a gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát.”

Addig is kérlek a fenti kérdésre próbáljatok itt válaszolni! Köszönöm!

2012. dec. 4. 14:06
 8/18 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező:

Te az "antiluciaiakra" kérdeztél rá és egy kitalált eseményre!

mi meg a valóságra írunk választ!

Persze hogy így nem elfogadható neked :))

ha én írnék egy szépített, virágnyelves verziót és aztán a valóságra írnának választ ami ennél a történetnél komorabb és egyértelműen antiszemita akkor lehet hogy én is duzzognék... vagyis nem, mert én eleve leírtam volna a valós tényállást és arra vártam volna a választ!!

De lassan már túlbeszéltük ezt a Jobbikos felszólalást! Az emberek 90-95%-a pontosan érti hogy a Jobbik miért csak a zsidókról beszélt és nem nagyon lehet kimagyarázni...

A maradék meg... hát ők meg utálják a zsidókat és probálnak magyarázkodni...

2012. dec. 4. 14:07
 9/18 A kérdező kommentje:

A fenti esemény valóban kitalált. Saint Lucia államelnöke (ellentétben az izraeli elnök Magyarországon agyonhallgatott beszédével) nem beszélt Magyarország felvásárlásáról. Ellentétben a Gulfstream V típusú izraeli kémrepülőgépekkel Saint Luciai kémrepülőgépek sem érkeznek rutinszerűen hazánk légterébe. Magyarország számára semmi jót sem nyújtó Magyar-Saint Luciai Társulási SZerződést sem kötöttek magyarországi választott képviselőink. Többek között ezek az okai annak, hogy a Jobbikot nem elsősorban az érdekli, hogy hány Saint-Luciai ügynök ill. kettős állampolgár ül a jelenlegi "magyar" kormányban és parlamentben.

Remélem érthető voltam.

A kérdésem nagyjából az volt, hogy AMENNYIBEN a fent vázolt kitalált történet igaz lenne, akkor napok óta a Jobbik állítólagos antiluciaizmusa lenne a fő téma a magyar(országi) médiában? Véleményem szerint nem túl bonyolult a kérdés.

2012. dec. 4. 15:13
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te tudsz héberül, hogy így érted mit mondott Peresz, vagy csak vakon megbízol egy ismeretlen fordító munkájában?
2012. dec. 4. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!