Lehetséges, hogy a jobbik Magyarországon antiluciainak számítana az alábbi esetben?
A történet rövid leírása:
Tételezzük fel, hogy Saint Lucia államelnöke nyilatkozta, hogy jól haladnak, ill. Saint Lucia-i befektetők felvásárolják Magyarországot(*). Tételezzük fel továbbá, hogy Saint Luciai kémrepülőgépek repkednének a légterünkben úgy, hogy a választott "képviselőink" mindezt elbagatellizálják/elhallgatják. A Jobbik Magyarországért Mozgalom azt próbálja megtudni, hogy a Parlamentben illetve a kormányban hány olyan magyar képviselő ül, akik titokban Saint Lucia állam állampolgárai is egyben. Szerintük nemzetbiztonsági kockázatot jelent az, hogy Saint Luciai állampolgárok ülnek az országgyűlésben, ami a legfőbb törvényhozó szerv, illetve a kormányban, ami a legfőbb végrehajtó hatalom. Felmerül a Jobbikosokban a kérdés, hogy melyik államhoz lojálisak a választott (titokban kettős Saint Luciai-magyar állampolgárságú) magyarországi képviselők, hiszen sajnos nem tudni, hogy melyik hazájuk érdekét képviselnék a kettős állampolgárok egy olyan esetben, ha pl. egy Magyar-Saint Luciai Társulási Szerződés-ről kéne szavazniuk. Úgy vélik a Jobbikosok, hogy egy ilyen esetben joga lenne tudni a magyarországi választópolgároknak, hogy kik képviselik "őket".
* nem ez történt: http://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M
Kerdezo, nagyon sajnalom, de megtevesztettek. En ANYANYELVI szinten beszelek heberul. Sok kulonbozo modon belinkeltek mar ide az EREDETI Peresz beszedet (foleg persze kiragadott reszt), es alatta magyar FERDITES.
A beszed egesze azzal foglalkozott, hogy mind Magyarorszag, mind Izrael kicsi allam, a belso piac ennek megfeleloen kicsi. Marpedig ahhoz, hogy egy gazdasag - foleg az ipar - fejlodni tudjon, ahhoz komoly toke kell, es kis belso piac ezt nem tudja biztositani. Ezert a kis allamoknak kulonbozo intezkedeseket kell hozniok az ipar fejlesztese erdekeben. Ezeket tekinti at a beszed.
A hires idezet, miszerint Izrael "bevasarolta magat" Manhattenbe... a beszed elejen hagzik el, amikor viccel, buszke arra, hogy ez a kis orszag ilyen sokra vitte. Es hogy kicsi allamok, azaz Magyarorszag is viheti sokra.
Kedves utolsó!
Köszi, de nem az volt a kérdésem, hogy ki tud minél nagyobb hazugságot ideírni...
Én Hering Józsefnek és a barátnőmnek jobban hiszek, mint neked, aki itt a neten azt ír, amit akar. Ez a Peresz beszéd nem véletlenül lett agyonhallgatva a magyar(országi) médiában. Ha az lenne az igazság, amit te itt hazudozol, akkor már rég kiálltak volna szokásos megmondóemberek a nyilvánosság elé és ci(o)nikus vigyorral az arcukon tálalták volna, hogy mekkora balfasźok ezek a fasisztanácirasszistaantiszemétjobbikosgárdistások, hogy ilyen badarságokat raknak a szegény Nobel-békedíjas (*) Simon Peresz szájába. Ez persze nem véletlenül nem történt meg. Ha valóban anyanyelvi szinten beszélsz héberül (amit nem vitatok), akkor te is tudod, hogy miért.
*: Peresz 1947-ben csatlakozott a Hagana nevű izraeli fegyveres szervezethez. Karrierje hihetetlenül gyorsan ívelt felfelé: 29 éves korában már a Védelmi Minisztérium általános igazgatói tisztét töltötte be. Legfőbb feladata a fegyverek beszerzése volt, és ami azt illeti, igen jól teljesített. Fontos szerepet játszott ugyanis annak a titkos francia-izraeli titkos egyezménynek a megkötésében, amelynek alapján Franciaország nukleáris reaktort épített a zsidó állam területén a Negev-sivatagban (Dimona). Ennek eredményeképpen néhány évvel később Izrael atomhatalommá vált. Részben tehát a Nobel-békedíjas Peresznek "köszönhetik" a Közel-Kelet népei, hogy megismerkedhettek a nukleáris fegyverkezés áldásaival. Ugyancsak Peresz közreműködésével sikerült az izraelieknek a francia Mirage vadászgépekhez jutniuk, amelyeket azután sikeresen alkalmazták is az 1967-es háborúban. Erőteljesen támogatta az Egyiptom ellen intézett izraeli-brit-francia agressziót, amelynek legfőbb célja Nasszer elnök rendszerének megdöntése volt. Az 1967-es háború után, amikor is a zsidó állam elfoglalta Ciszjordániát és a Gázai övezetet, Peresz lelkesen támogatta telepek létrehozását a megszállt területeken.
1959-ben a Mapai Párt (A Munkáspárt elődje) színeiben választották első ízben képviselőnek, és azóta (egy három hónapos szünetet leszámítva 2006-ban) egyfolytában a Knesszet tagja volt. Számos miniszteri posztot töltött be, így irányította a külügyi, a gazdasági és a védelmi tárcát is. Nem kevesebb, mint 12 izraeli kabinet munkájában vett részt. S noha irányítása alatt a Munkáspárt minden egyes választást elveszített, koalíciós alkuk eredményeképpen három alkalommal a kormányfői posztot is betöltötte.
Ő volt a miniszterelnök 1996-ban is, amikor az izraeli hadsereg légi és tüzérségi támadást intézett az ENSZ békefenntartó erőinek a dél-libanoni Kánában található központja ellen. Ennek a teljesen értelmetlen akciónak több mint 100 nő és gyermek esett áldozatul. S noha az izraeli hatóságok szerint tévedés történt, az ENSZ hivatalos vizsgálata a bombázást szándékos, tudatos cselekedetnek minősítette. Más kérdés persze, hogy az USA megakadályozta az ENSZ bizottság Izraelre nézve roppant kínos jelentésének hivatalos elfogadását. Ámde bárhogy történt is, sem Izrael, sem Peresz a kánai vérengzésért sohasem kért bocsánatot. (Sőt, a 2006-os háború során ezt a szerencsétlen falut ismét támadta az izraeli hadsereg, és akkor is rengeteg asszony és gyermek vesztette életét.)
S noha Peresz azt állítja magáról, az évek során héjából galambbá változott, hosszú politikusi pályafutása során mindig is támogatta az illegális zsidó telepek építését, vagyis a palesztin földek elrablását, és a palesztinok elleni katonai akciókat. Helyeselte az ellenállás vezetőinek célzott kivégzését, házaik lerombolását, a bírósági ítélet nélküli bebörtönzéseket. Nem emelt kifogást a Libanon elleni számtalan izraeli agresszió ellen sem. Lelkes híve a palesztin földeken felépített, ún. biztonsági fal (valójában apartheid fal) építésének, amely ellen egyébként az ENSZ is felemelte a szavát. És ha már a világszervezetnél tartunk: a Nobel-békedíjas "béketeremtőt" sohasem zavarta, hogy országa ENSZ határozatok tömkelegét nem hajtotta végre.
"Voltam Izraelben, néhány szót, kifejezést megtanultam már, mégsem tudok jól héberül. Ennek ellenére bízom Hering József és egy izraeli tolmács barátnőm fordításában. "
Kedves kérdező!
H.lyének nézel minket???
Masszívan Izrael ellenes vagy és erősen Jobbik Párti!
Majd ezután azt állítod magadról hogy egy héber tolmács a barátnőd? :))
Ha még az antiluciázás és a rengeteg kamuzás ami ki lett törölve nem lett volna elég most azzal akarsz érvelni hogy héber tolmácsokkal haverkodsz két Izrael ellenes Jobbik felvonulás között??? :))
Ne fárassz... :))
Kedves 14.! Nem szeretnék senkit hülyének nézni. Egy kérdést vetettem fel, amire nem kaptam még választ. Nem tudom, hogy mire gondolsz, hogy mit kamuztam, illetve mi lett kitörölve? Hogy lehet itt törölni bármit is? Szerintem sehogy...
Amúgy bizonyára félreértettél valamit. Nem vagyok Jobbik párttag. Nem tartom a Jobbikot veszélyes náci pártnak sem. Jobbikos felvonulásokra sem szoktam járni, de nyitott szemmel élek, figyelem a történéseket. Vannak barátaim, többségük fiú, de vannak köztük lányok is. Mivel belvárosi gyerek voltam a baráti társaságomban van több zsidó is. Képzeld semmi bajom azzal, hogy zsidók. Még néger haverom is van. (Persze majd erre azt fogod írni, hogy magyarázkodik a náci... Nem érdekel, akkor is ez az igazság.) Az egyik ilyen lány a baráti társaságban dolgozott héber-magyar tolmácsként, jelenleg Izraelben él (ahol én is jártam 1998-ban, de ennek nincs jelentősége) Az élettársamról egy szóval sem beszéltem, ő nem zsidó. Nem a párommal, hanem a fent említett zsidó magyar lánnyal beszéltem Pereszről, mert nem akartam elhinni, hogy amit olvastam igaz lehet. Ő erősített meg engem abban, hogy Hering József fordítása sajnos hibátlan. Ez a lány amúgy nagyon kedves, nem vet meg engem politikai nézeteim miatt sem. Ő tudja, hogy nem valami ellen, hanem valami mellett állok. Tudja, hogy nem az ún. zsidógyűlölet, ill. ún. Izrael ellenesség, hanem a fejlett igazságérzetem vezérel. Lehet, hogy te nem tudod, de nem minden zsidó ember elvakult gyűlölködő cionista. Ha nem hiszed itt van pár ezer ellenpélda: [link] , de akár megemlíthetném neked őket is: http://www.youtube.com/watch?v=-IVKoUcclYo
ill.
http://www.youtube.com/user/zionget
Remélem érthető voltam.
Megnéztem az első linket ami állítólag olyan zsidókról szól akik harcolnak a cionisták és Izrael ellen!!
Aztán néztem a többit és valahogy nem az általad rajzolt kép jött le rólad amiben semmi bajod a zsidókkal..
Most komolyan!
Én spec elítélem az izraelieket és a palesztinokat is hogy szinte már csak civileket őlnek!
De nem tudom elképzelni hogy van olyan ember ahogy magadat leírod hogy semmi baja a zsidókkal, csak úgy elítéli a zsidók palesztinai tevékenységét de annyi zsidó ellenes oldalt ismer mint szerintem a keményvonalas Jobbikosok 90%-a soha(mert azok csak kurucot meg barikádot olvasnak és kész)!
És nem a párodról írtam, félreértettél. A magyar nyelv hátránya hogy vagy női barátot írok vagy barátnőt és utóbbi félreérthető... ennyi...
Nézd! Nekem leírhatod hogy semmi bajod a zsidókkal és nem vagy Jobbikos és ezt a kérdést is így tetted fel és bár csak a palesztin zsidó harcokat ítéled el de fejből vágod hogy régen mit mondott ez vagy za a zsidó politikus és még le is fordíttatod(!!!) és hogy ezen kívül rengeteg oldalt ismersz ahol a zsidók ellen írogatnak, harcolnak... satöbbi, satöbbi... de hogy te csak egy mezei emberke vagy aki CSAK most háborodott föl a harcok kapcsán...
De bennem van a hiba ne félj!
Én nem értem hogy miért van itt annyi Jobbikos aki akár egyetlen kommentbe is képes beleírni hogy neki "semmi baja a zsidókkal de azok a m.cskok idejönnek és felvásárolják a hazánkat így harcolni kell ellenük..."
És ha antiszemitának mondom akkoör felháborodik hogy ne mondjam mert neki semmi baja a zsidókkal...
és szerintem komolyan nem bírta logikailag felfogni hogy amiket mond az önellentmondás!
Na csá, részemről váalszoltam még ha nem is fogadod el...
Mikor írtam, hogy csak MOST háborodtam fel a harcok kapcsán? 25 éve se voltam jó véleménnyel a cionizmusról és most finoman fogalmaztam. Az izraeli zsidók többsége sajnos rasszista, és az apartheid Izrael állam háborús agresszor. Ezt nyugodtan ki lehet mondani, ha ezért antiszemitázol, akkor jogosan nem veszem magamra. Miért nem? Szerinted ugyanazt jelenti az antiszemitizmus, aszemitizmus, anticionizmus és az antijudaizmus? Ha már mindenképpen jelzőkkel kell engem illetned, akkor hívj anticionistának. Antiszemita nem vagyok, semmi bajom a szemita emberekkel pusztán azért mert szemiták. Azok a kizsákmányoló zsidó családok, akik a legtöbb rosszat okozzák ennek a bolygónak (Rothschildok és a strómanjaik, pl. Rockefeller, és egyéb bankár dinasztiák stb) NEM szemita zsidók, mint ahogy a világ zsidóságának több, mint a fele nem is szemita. A kazár eredetű felvett zsidó vallású zsidók nem szemita népek. Ők vannak többségben a zsidóságon belül. Az, hogy látom és megvetem egy részük ártalmas munkásságát, ill. ezért nem kedvelem őket, az tény. Ha kritizálod (nem kiirtod, gyűlölöd, hanem kritizálod) ezeket a többségükben nem is szemita zsidó érdek- és lobbicsoportokat, akkor azt a bélyeget nyomják rád, hogy antiszemita vagy. Ezzel már el is áshatod magad, a sok birka azt fogja gondolni rólad, hogy titkon egy új holokausztot készítesz elő...
Valójában nem az az antiszemita, aki kritizálja, vagy butább esetben gyűlöli a zsidókat, hanem az, akit a háttérhatalom gyűlöl.
Amúgy hogy is lehetnék antiszemita, ha semmi bajom a szemita zsidóság többségével, illetve semmi bajom közel 1.4 milliárd (!) szemita arabbal sem?
Az ún. "antiszemitizmus" egy cionista zsidó fegyver. Onnantól kezdve, hogy rád nyomták az antiszemitizmus bélyegét eláshatod magad a véleményeddel együtt. Még akkor is, ha az átlagnál sokkal jobban látod a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!