Válóper van folyamatban, megegyezés nincs, ideiglenes sem. A feleségem nem akarja ideadni a kisfiam (3 éves elmúlt már), a testvéreit ideadja. Két és fél hónapja nem láttam a gyereket, korábban folyamatos volt a kapcsolattartás. Mit tehetek?
A gyámügy nem tehet semmit (a folyamatban lévő per miatt nem tehetnek semmit), a gyermekvédelmis nő teljesen a feleségem mellett van (amúgy ő sem tehet semmit).
Tavaly a nyári szünet felében velem voltak a gyerekek, minden rendben volt, akkor 2 éves volt a legkisebb.
A feleségem a jó szóra nem hajlik, értelmes magyarázatot nem ad a viselkedésére. Rettentően hiányzik, és a testvérei sem értik, hogy a kisöccsük miért nem lehet velünk.
A bíróságra persze menni fog a beadvány, de tehetek effektíve bármit azért, hogy ideadja? A lakásába nem mehetek be, erőszakkal nem is akarom elhozni, nem akarom ennek kitenni a gyereket sem. Ha valakinek van tapasztalata, találkozott hasonló esettel, kérem, segítsen!
Valahogy nem értem a logikáját.
Ha egyiket se engedné látni akkor még talán értenem...de így? Hogy csak az egyiket nem,ezt nem tudom felfogni.
Nem vagyok jogász, de a korábbi tapasztalataim alapján szívesen adok tanácsot.
Egyetlen dolgot tehetsz, jogi úton próbálsz fellépni. A következő válóperes fordulóban elmesélni mindazt az aljasságot, ami történt.
Megjegyzem, senkit nem fog érdekelni. Fogsz kapni egy hivatalos papírt kapcsolattartásról. Kitörölheted vele a seeggedet. Az ország egyetlen hatósága nem fog vele foglalkozni.
A magyar állam alkalmatlan bármely közfeladatának ellátására, de ezt csak mellékesen súgom.
Amit tehetsz, türelemmel várod, hogy ez az impotencia véget érjen.
A gyermeked fog neked egyedül igazságot szolgáltatni.
Az enyémek sok év hiábavalóság, 5 év gyermekelhelyezési per, további 3 év után álltak fel gyerekként.
A magyar köztársaág bíróságai kinyalhatják a seggemet.
Üzenem nekik.
#1 Igen, én sem értem.
#2 Elég rosszul hangzik, mindenesetre kösz a választ. Bár ideiglenes bírósági döntés esetén ki tudom kényszeríteni akár rendőrséggel, akár más úton a végzést. Ha többször megszegi, akkor el is veszti a pert várhatóan.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy mit tudok tenni most, hogy nálam is lehessen a legkisebb is. Nem utólag azért, hogy valamiféle jogi kárpótlást kapjak.
Tőlem van, nagyon hasonlít rám (pontosabban a kiskori énemre), ez nem kérdés.
A kérdésemre viszont nem kaptam választ, azóta is tiltja tőlem, és úgy tűnik, nem tehetek semmit.
Esetleg beszélj egy válóperes ügyvéddel. Ha az ex veled nem hajlandó szóba állni, beszéljenek ők egymással.
Én annyi logikát látok a dologban, hogy esetleg így akar sakkban tartani az eltartási díjjal kapcsolatos igényléseddel.
Mivel nálad van két gyerek, nála meg csak egy, úgy képzelem, hogy neki kellene neked fizetni papír szerint. Ezzel a lépéssel viszont bizonyíthatja, hogy van egy aduásza a kezében.
Ő akarja látni a másik két gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!