Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás előtti kapcsolattartás?
Sziasztok!
Folyamatban van a valásunk. A gyerekek 2,5 és 4 évesek, velem, az anyukájukkal élnek a gyerekek a szüleimnél. Amíg nincs meg a bírósági döntés bármikor elviheti őket? Lakóhely változtatás jogát miatt a nagyobbik gyerek most még nem jár oviba. Már egy hónapja minden hétvégén elkérte őket, és van hogy hétköznap is, de én is szeretnék velük lenni hétvégén. A válasza persze erre az hogy hétköznap velem vannak.
Tudom, le leszek hurrogva hogy megemlítem, de október óta egy forinttal sem támogatja a gyerekeket.
Köszönöm szépen előre is a tanácsokat.
Igen, viheti őket. Míg nincsenek elhelyezve a gyermekek hivatalosan (tehát papíron), addig mindkét fél egyenlő jogokkal rendelkezik. Az lenne a legjobb, ha meg tudnátok beszélni, hogy havonta 1-2 hétvégét hadd legyél velük Te, a többi hétvégén lehetnek nála a kicsik.
Írod, hogy nem támogatja a gyermekek nevelését anyagilag. A gyermekelhelyezésről szóló végzés tartalmazni fogja, hogy mennyi hátraléka keletkezett és azt ki kell majd fizetnie vagy egy összegben, vagy ha az anyagi körülményei olyanok, akkor részletekben is fizetheti, de meg kell fizetnie. Neked nyilatkoznod kell a bíróság előtt beadványban, hogy az apa nem járul hozzá anyagilag a gyermekek neveléséhez, ezért kéred, hogy a gyermektartást visszamenőleg is állapítsa meg a bíróság, mivel életvitelszerűen melletted vannak már a különválás napja óta. Nagyon-nagyon sok múlik azon, hogy mennyire tudtok kommunikálni. Mindenkinek az lenne a jó, ha vita nélkül sikerülne rendezni a dolgokat. A bíróság megegyezést is jóvá tud hagyni, ha meg tudtok egyezteni és leírjátok, hogy mit szeretnétek. Ha a bíróság úgy látja, hogy betarthatóak a megegyezésben írtak, akkor jóvá fogja hagyni. Tényleg azt tudom tanácsolni, hogy beszéljetek meg mindent, amit tudtok. Én egy botrányos és viharos váláson vagyok túl. A másik fél nem kommunikált velem, sértettségen kívül másra nem tudott és tud összpontosítani. Mára ott tartunk, hogy a telefonszámomat tiltólistára tette. Ne jussatok el ideáig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!