Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elperelhetem a fiamat az...

Elperelhetem a fiamat az anyjától?

Figyelt kérdés

9 éves a fiam. 18 voltam, amikor született, az anyja 16. Az anyai nagyszülők nevelték 3 éves koráig, mert az anyját nem érdekelte, én meg el voltam tiltva, mondván "minek csináltam fel a lányukat?" Folyamatosan a nyakukra jártam, hogy legalább láthassam, erre először 4 éves korában volt lehetőségem, azóta kéthavonta egyszeri találkozónk volt. 6 éves kora óta "már" havonta egyszer találkozhatok vele, miután elkezdett érdeklődni felém. Győrben élne az anyjával, én Pesten. Múlt hónap elején volt nálam egy napot, mert az anyjának dolga volt Pesten. Akkor találkozott először a barátnőmmel, nagyon jól kijöttek. Egész nap azt mondogatta, hogy milyen jó lenne ha anya dolgozna, és én lennék vele. (ez van neki beadva, hogy a munkám miatt nem tudok velük lenni..) Este hazavitte az anyja, pár nappal később, késő este hívott fel a fiam. Mondta, hogy csak beszélgetni szeretne, mert egyedül van, az anyja elment valahova a barátnőivel. (fél 12 körül volt ez) Azonnal kocsiba ültem, lementem érte, és elhoztam Pestre, az anyja másnap délután(!) hívott, hogy hol a gyerek, mert biztos közöm van hozzá. Persze, ahogy mondtam, hogy nálam van, jött érte őrjöngve, mi az, hogy én elrabolom AZ Ő gyerekét... 1 hete, reggel a fiam csöngetett, tök egyedül. Egy egész napja egyedül volt otthon, az anyja meg kitudja, hol. Ő meg felült a vonatra, és eljött hozzám. Itt volt egész nap, a barátnőm mondta este, hogy vigyük haza, mert hiába van igazam, csak én jövök ki belőle rosszul... Nem akarom, hogy ott maradjon, sokkal jobb lenne neki velem, perre fogok menni, de tartok tőle, hogy nincs esélyem, mert az első két évében nem kerestem... Ha meg elveszítem a pert, teljesen biztos, hogy az anyja soha többet nem engedi a közelemben..

Számíthatok bármi jóra? Nem bírom elviselni, hogy látnom kell, ahogy szenved..

2016. aug. 11. 15:09
1 2
 1/11 anonim válasza:

Ha ez mind így igaz, ahogy leírtad, akkor igenis vidd perre. 9 éves gyereket már esélyes, hogy megkérdeznek. Mondd el, hogy elhanyagolja az anyja. A kisfiú alá tudja támasztani, bár lehet ez kevés lesz.

Nem tudom, hogy gyerektartást fizetsz-e. Meg hogy hivatalosan hogy van az elhelyezés, ehhez mondjuk nem is értek, de ha tudsz szerezni egy jó ügyvédet, lehet esélyed, nem is kevés.

2016. aug. 11. 15:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Én perelnék és szerintem nem veszítenél vele. Ha a végén nem is neked ítélnék meg, egészen biztosan meghatározná a bíróság, hogy milyen gyakran láthatod és ezt az anya köteles lenne betartani.

Most miért nincs szabályozva a láthatás?

2016. aug. 11. 15:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Rendszeresen fizetek neki, többet is, mint a meghatározott összeg.
2016. aug. 11. 15:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Perelj!

Ha nem egy femináci idióta a bíró, és a gyerek azt mondja, hogy veled szeretne lenni, akkor neked fogják ítélni.

2016. aug. 11. 15:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden ilyen esetet jelents a gyámhatóságnál, utána perelj.
2016. aug. 11. 16:00
 6/11 Andizsuzsi ***** válasza:
63%
Az első 4 évben hányszor jelezted a hivatalos úton, hogy korlátozzák a láthatást? Kérted egyáltalán annak a szabályozását?
2016. aug. 11. 18:23
 7/11 Andizsuzsi ***** válasza:

. Ő meg felült a vonatra, és eljött hozzám.

Kamu. Nyilván nem tűnt fel a vonaton, hogy egy 9 éves gyerek egyedül utazik. Természetesen a vasútállomásról is önállóan el tudott hozzád utazni, ismerte a BKV járatokat, azt, hogy hol kell fel és leszállni.

2016. aug. 11. 18:27
 8/11 anonim válasza:
Hetes, az hogy te kilenc évesen életképtelen voltál, vagy a kilencéves gyereked az, az nem jelenti azt, hogy másé is ilyen.
2016. aug. 11. 18:58
 9/11 Andizsuzsi ***** válasza:
91%

8-as!

Az, hogy én milyen voltam 9 évesen, nem releváns. A vasútállomáson viszont a pénztáros egészen biztosan nem ad el Győrben Budapestre vonatjegyet egy kisgyereknek, ahogy jó esetben a kalauz is jelezné, ha egyedül utazna. De ha feltételezzük, hogy mindez igaz, akkor meg felesleges kérdező reklamálása. Ha 9 éves gyermeke képes az általa leírtakra, akkor bőven alkalmas arra is, hogy a saját otthonában egyedül legyen otthon.

2016. aug. 11. 19:11
 10/11 anonim válasza:
57%
Utolsó, nincs gyereked,mi?
2016. aug. 11. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!