Mivel magyarázható az hogy szinte minden fiatal az anyjától fél?
Mi lesz ha megtudja anyám? Hogyan mondjam el anyámnak? Sőt, egy-egy probléma esetén, hogyan tudnám ezt megbeszélni anyámmal?
Akkor igaz a szóbeszéd? Az apák sokkal megértőbbek, empatikusabbak az anyáknál?
Mert általában a nők csinálnak problémát minden apró szarságból.
Jöhet a lepontozás xd
Mert igen sok esetben az anyánál vannak a gyerekek, ö neveli öket egyedül.
Az apák nem megértöbbek, hanem nincsenek ott.
Több oka van:
A családok többségében az anyára hárul a gyereknevelés, az apák más feladatokat látnak el, ahol viszont elválnak a szülők, ott is többnyire az anyánál maradnak a gyerekek.
Nem empátiából nem szólnak bele az apák a vitákba, hanem sok esetben inkább kényelemből, konfliktus kerülésből.
Nem hiszem, hogy kizarolag a csonka csaladokra gondolt a kerdezo.
En is sokkal megertobb engedekenyebb vagyok a gyerekekkel mint a felesegem, pedig en gyerekkoromban inkabb az apamtol tartottam.
Nem tudom, ez milyen szóbeszéd, én még nem hallottam.
De ha a másik oldalról nézed, úgy is lejöhet, hogy anyámmal ezt tuti megbeszélem, csak nem tudom, hogyan, de nincs az az isten, hogy apámnak ezt elmondjam.
Szerintem a megoldás ott keresendő, hogy a gyerekek nevelése általában az anya feladata, persze az apa is nevel de én is úgy vettem észre, hogy az anya szava a döntő.
Nálunk is így volt. Elég ha csak arra gondolok hányszor hallottam azt, hogy "Kérdezd meg anyádat" vagy "Mehetsz ha anyád megengedi".
Egy kicsit mintha átadnák a felelősséget az anyukának. A gyerek pedig hozzászokik ahhoz, hogy bizonyos helyzeteket/problémákat az anya kezel és emiatt jobban tart az ő reakciójától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!