Hány holokauszt emléknap van egy évben? Egy nem elég?
egy darab van április 16án
az,hogy máshol más okból is megemlékeznek az nem amolyan hivatalos féle.
Hát először is van egy "nemzetközi" emléknap januárban (27-e).
Aztán volt olyan év, amikor márciusban is volt megemlékezés. Bár azt nem tudom, hogy milyen alkalomból.
lsd.: [link]
A kérdés azért merült fel, mert tegnap is volt egy megemlékezésé. Ugyanis április 16-a is egy hivatalos holokauszt nap.
Ha számba vesszük, hogy az évnek még a harmada sem telt el, de már több napon voltak ilyen megemlékezések.
Még egyről tudok pedig, a roma holokauszt nemléknapja augusztus 1-én van, tudtommal.
Szóval elég sűrűn van, valljuk meg.
Az első cikkebn említett egy nemzetközileg meghatározott nap, amely más időpontot vesz figyelembe. A második cikk leírja, hogy pontosan melyik nap is a holokauszt magyarországi emléknapja (ápr. 16.), és azt is, hogy miért. A roma holokauszté pedig más tészta, más, mint az előző kettő.
A kommunizmus áldozatainak meg nincs nemzetközi emléknapja. Hogy miért, azt nem tudom, de nem azokon kell számon kérni, akik fontosnak tarták a holokausztra való emlékezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!