Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelentsem a bátyámat? 4 év...

Feljelentsem a bátyámat? 4 év eltelt, amióta megvert, azóta nem tudom kiheverni, a családom őt támogatta, még az anyám is, kezdek tönkremenni idegileg miatta. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
a bátyám,csak féltestvérem,anyukám hozta az apukámmal való házasságába még 2éves volt kb. akkor. röviden mondom el a sztorit. szóval anyám nem szerelemből ment feleségül,csak kellett neki valaki, akinek volt háza, aztán megszületett a középső/vérszerinti bátyám/ aztán én is. minden okés is volt, apám haláláig, 2003-ban meghalt. addig nem is mert a féltestvérem bántani, mert fél az apámtól. apám felnevelte, kitaníttatta, szállást és kaját is kapott, szóval mindent megkapott. kiskorában párszor apám elverte, amiről én persze nem tudtam, meg még kicsi voltam. ezért eléggé megutálta apámat gondolom. mondom, erről én nem tehetek miért verte meg őt az apám. aztán megismerkedett a feleségével bátyám aki hamar fel is csináltatta magát. imádtam az unokahugomat. akkor amikor apám meghalt, bátyám eladta a dolgait, én még akkor sokkban voltam, a kertből a fákat is kiszedte, örült, h meghalt apám, a neje meg főleg. még ez előtt kaptak egy külön kis garzont apám segítségével húztuk fel a közös portán, mert annyira csórók voltak, hogy legyen hol lakniuk. nah velem aztán kezdett el szemétkedni, lekúrvázott, mert egynél több barátom volt, meg próbált szemétkedni, de mert a kislányt imádtam nem foglalkoztam ezzel. de a felesége még undorítóbb volt, ő még a saját hugát is elkezdte bántani, mert ott is az örökségre fájt a foguk. össze is vesztek és nem tarjták a kapcsolatot. nah 4éve egy barátnőm lagzija volt előző nap és ittam meg alig aludtam és az volta lényeg, hogy a kutyám ott feküdt mellettem az anyám ágyában, és fél részegen nem akartam kiküldeni a kutyát magam mellől. tiszta a kutya. nah erre bejött és amíg én feküdtem fél kómásan az ágyban, először az arcomba ütött ököllel egy kva nagyot és utána a mellkasomra még nagyobbat szintén ököllel. sokkot kaptam, elkezdtem ordítozni, a vér szerinti bátyám meg nem hitt nekem, a bátyám pártját fogta. anyám meg azt mondta, hogy az én hibám...:( kórházba kerültem, a vérnyomásom majdnem 200as volt..anyám nem jött be velem, inkább a fiaival volt, mert persze őket szerette mindig is jobban... ez már 4éve volt. kijött a rendőrség, de lebeszéltek a feljelentésről de mégis bementem és feljelentettem őt, de a tárgyalásra nem mentem el, mert nem akartam magam kitenni ennek és a gyerekek miatt nem mentem el. azután jött a pokol, többször ordítozott velem, próbált megfélemlíteni, sokszor zokogva aludtam el, az idegeim kezdtek tönkremenni. anyámmal se beséltem fél évig, azóta se bízok meg benne, hazudozik össze vissza. a lényeg: kitagadtam őket az életemből, azóta nem tartom velük a kapcsolatot, az unokahugom még mindig hiányzik és nagyon fáj, h nem láthatom, olyan mintha már idegen lenne,ha összefutok vele... az a kérdésem, hogy más ügy miatt is, de fel akarom jelenteni, hogy bűnhődjön meg a tettei miatt. anyám eddig visszafogott, hogy ne tegyem meg, mert hát neki meg magasvérnyomása van és félek, ha feljelenteném a bátyámat akkor rosszul lenne..érzelmi zsarolás. elköltöztem többször is, de pánikbeteg lettem és ezért hazaköltöztem anyámhoz, hogy ne legyek egyedül. nem élet az ilyen. most azt érzem elég erős lennék egy tárgyaláshoz és belevágnék. kérdés, rám milyen hatással lenne? lehet,hogy csak rosszabbul lennék utána? bennem van a bosszúvágy és csak azt érzem, így tudom magam megvédeni, hogy még egyszer ne verjen meg. bocsi, ha kicsit össze vissza írtam, de próbáltam röviden elmesélni a szitut.

2016. aug. 2. 12:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
17%
ég szerelmére anyádat te semennyire sem érdekelted akkor sőt még le is szólt téged. Nem ment be hozzád a kórházba és a tárgyaláson való megjelenésről is lebeszélt és te még szereted? miért? amiért hagyta hogy a lányát elverték. és te is hülye vagy mert feljelenteni volt merszed de szembenézni vele nem és most 4 év után bezzeg megjött az a bizonyos mersz de csak azért mert úgyse tudnál bele vágni,sem anyagilag sem bizonyítékok hiányában.gyenge vagy és szánalmas.
2016. aug. 2. 13:29
 12/31 A kérdező kommentje:

Elnézést, ha kicsit össze vissza volt az előző megfogalmazás, de még mindig a hatása alatt vagyok a történteknek.

akkor még rövidebben: a bátyám megvert 4 éve, nem lett belőle aztán bírósági ügy,mert nem mentem el. a gyerekeit verte és félelembe tartotta. Anyám és a vér szerinti bátyám, nem állt ki mellettem. Többször elköltöztem otthonról új életet kezdeni, de a pánikbetegség miatt hazaköltöztem tavaly előtt végleg. Azóta többször megfélemlített, állandó stressz, hogy épp meglátogatja-e anyámat és ezáltal veszélyben érzem magam. fizikai és lelki terror alatt érzem magam.

évek óta nem fizetett adót sem, minden segélyt felvettek emiatt és még sorolhatnám..

a lényeg, hogy most erősnek érzem magam arra, hogy a saját egészségem miatt bepereljem és így büntetést kapjon a cselekedetei miatt.. köszönöm, aki építő kommenteket írt, akik meg nem látják ennek a súlyát, hát éljék át amit én az elmúlt 4 évben átéltem..

2016. aug. 2. 13:35
 13/31 A kérdező kommentje:
a 12-esnek üzenném, hogy egyedül ő a szánalmas. én a gyerekek miatt nem mentem el a tárgyalásra, és ha ennyi negativitás van benne kedved kommentelő, akkor szerintem az ő élete siralmas, ennyiből te nem látsz rá a dolgokra. de hát mit is várhatnék némely emberektől? még belerúgni a másikba aki már eleve szarul van, nah ehhez ért némelyik "emberszabású.
2016. aug. 2. 13:37
 14/31 anonim ***** válasza:
90%
Nos, ha a tárgyalásra nem mentél el, akkor azzal az üggyel már nem kezdhetsz semmit. Súlyos testi sértésnél az elévülési idő 3 év, ami a büntethetőségének a felső határa. Inkább keress segítséget, hogy feldolgozd a történteket.
2016. aug. 2. 13:47
 15/31 A kérdező kommentje:
voltam pszichiáternél is, de gyógyszert akart csak felírni, antidepresszánst, de azt még apám halála után 3-4hónapig szedtem és felhíztam miatta 16kilót. meg nem is hiszek a gyógyszerekben. sajnos, nincs kivel ezt megbeszéljem nagyon, és munkaidőben van az sztk-s pszichológus is. a Nanét akarom majd felhívni,hátha tudnak segíteni ez ügyben.
2016. aug. 2. 13:51
 16/31 anonim ***** válasza:
78%

Nem hiszem, hogy 4 év után van bármi értelme feljelenteni. Sőt, szerintem ennyi idő után már nem is lehet.

És 4 év után már nem is ezzel kéne foglalkozni.

Nyilván nem normális, hogy ezt tette. Az is fura, hogy a családod nem védett meg.

De az a lényeg, hogy már nem velük élsz. Nem lesz jobb, ha mindig ezen rágódsz. Foglalkozz inkább a jövővel.

2016. aug. 2. 13:55
 17/31 anonim válasza:
22%
Terrorba érzed magad de ott maradsz gratulálok .. Orvoshoz mentél irt gyógyszert ami segítene fel dolgozni de nem szeded mert tönkre teszi az alakod ...Ha egy csöpnyi eszed úgy elköltöznél otthonról hogy öröm lenne nézni .. Pánik betegen biztos nagson jó olyan helyen lakni ahol anyud sz.rik rád és rendszeresen zsarolnak ... Nem feljelenteni kiell hanem szrni mindenre és elmenni ...
2016. aug. 2. 13:58
 18/31 anonim ***** válasza:
54%
Annak, aki pár 4 éve kapott tasli miatt még mindig ezen rágódik, annak a pszichológiai/pszichiátriai problémáit kellene elsősorban kezeltetni - és nem az értelmetlen bosszún töprengeni.
2016. aug. 2. 14:01
 19/31 anonim válasza:
44%
Sajnos igen.. Arc meg nèv nèlkül könnyű belerúgni mèg egyet az emberbe, èn már fel se teszek kèrdèst ezen az oldalon a sok negativ ember miatt akik annyira meg vannak keseredve hogy abba lelik örömüket hogy beletapossanak mèg jobban a másik lelkèbe.. De akinek nem inge.. Jöhetnek a piroskezek! Kèrdező! Szerintem itt már csak egy nagyon jo ügyvèd segítene ès szetintem polgári per lehet belőle. Èrdeklődd meg ügyvèdnèl. Ès igenis megèrdemli a bátyád
2016. aug. 2. 14:25
 20/31 A kérdező kommentje:

21-es, már én is megbántam, hogy kiírtam, látom, felesleges volt, mert a dementorok eléggé azt hiszik, hogy bármit kiírhatnak és inkább bántanak, mint segítőkészek az emberek.. shame on them. megfogadom a tanácsodat és köszönöm.

22-es, nem kérek elnézést, mert azok akik szemetek velem visszaszólok, ahogy te meg nem mondhatod meg, hogy megérdemeltem, hogy megvertek. nem vagyok életképtelen, sőt. de te meg inkább magadba szállj, gonosz vagy nagyon és nem kell válaszolnod inkább magaddal foglalkozz, hidd el sok embernek nincs erre szüksége, hogy ilyen szemét emberekkel szóba álljon, mint te.. több negatív kommentre nem fogok reagálni, nem érdemlitek meg. aki meg rendes volt, annak meg köszi! :) ami nem öl meg, az erősít!

2016. aug. 2. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!