Feljelentsem? Mi a menete? Próbálom röviden. Sosem ütött meg a párom, tegnap estig. Elszakadófélben vagyunk, eddig úgy volt mindent le tudunk rendezni, de nagyon rondán átvert engem és a gyerekeket is. Folytatás lent.
Szia!
Talán kérdezd meg a rendőrségen, hogy ilyenkor mit lehet tenni. Mond meg őszintén, hogy orvosra nincs pénzed, mert a párod elvitte az összes pénzeteket is. Lehetséges, hogy ilyen esetben majd neki fogják kiszámlázni a költségeket. Kérdezni nem kerül semmibe.
Esetleg beszélhetnél is vele, hogy hozzon, küldjön vissza némi összeget, mert különben feljelented. Mellesleg el sem tudom képzelni az olyan nőt, aki elveszi 2 gyerek mellől az apját, főleg, hogy az egyik még beteges is. Trágya egy világ van.
A látleletért nem kell fizetni, csak ha el akarod hozni a hivatalos nyomtatványt.
kéred a látleletet, és csak az ambuláns lapot hozod el.
Jelentsd fel!
ha eljárás indul, a már kész látleletet a rendőrség/ bíróság ingyenesen ki tudja kérni. Csak készüljön el...
"Az orvosi látlelet kiadásának térítési díja 2011-től 3300 Ft, de a látleletet nem szükséges elhozni (és így fizetni sem kell érte). Ez esetben az orvosok által „ambuláns lap”-nak nevezett nyomtatványt adnak, melyet érdemes megőrizni, mert ha később a sértett úgy dönt, hogy indít büntetőeljárást, akkor az ambuláns lap alapján a rendőrség, ügyészség, bíróság az eljárás során a látleletet ingyenesen tudja kikérni. A látlelet árát a 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet szabályozza és rendszeresen változik."
Azonnal indulj a rendőrségre, tedd meg a feljelentést, ők majd hivatalból kérik a látlelet készítést. Ha meg mindenképpen fizetni kell érte, kérjél halasztást rá. Megéri belefektetni azt a pár ezer forintot.
Tudom, hogy most nagyon nehéz helyzetben vagy, de összeszedettnek kell maradnod. Legyél kitartó, add be a válópert és állj a saját lábadra. Sokkal de sokkal boldogabb életet tudsz élni egyedül a gyerekekkel, mint egy ilyen emberrel. Minden jóra fog fordulni, csak végig kell csinálnod! Kitartás!
Szerintem is vetess azonnal látleletet! Talán elég az is, hogy elmesz az orvoshoz és elmondod, hogy mi történt. Nekik hivatalbol is eljarast kell inditaniuk.
Képletesen irom, de merj támadni/védekezni, különben a még jobban a fejedre nö!
Ahogy fentebb írják:rendőrség.
"Hol volt a józan eszem,mikor figyelnem kellett volna? ...és ez alól nem menthet fel senki"
Ezért ne emészd magad. A szerelem elvakít, sok példa van rá. Fogadd el magad, és nem kell felmentés. Így volt, tovább arra kell figyelni, MOST hogy van és hogy legyen a jó a jövőben. Van segítséged? Tudok esetleg valamit segíteni(gyerekre vigyázni? írj privit)-aanna.
Szerintem se emészd magad. Örülj annak, hogy korán felismerted azt, hogy milyen emberrel kötötted össze az életedet és most légy nagyon erős és a gyerekeket igen is védd tőle! Mondanám azt, hogy örülj annak, hogy te kaptál és csak ennyit, nem a gyerekeken töltötte ki a dühét, így az ő lelki világuk viszonylag ép marad!
Mit értek az előtt, hogy védd meg őket tőle? Ne fenyegetőzz, ahogy itt az egyik válaszoló tanácsolta, szerintem amikor már egy férfi kezet mer emelni egy nőre, ráadásul ilyen szinten, akkor azt már egy nő ne próbálja egyedül megoldani!
Sétálj be a rendőrségre és mondd el, hogy szeretnél valakivel beszélni az esetedről és a lehetőségeidről. Segíteni fognak neked! Amíg tettlegességig nem fajul a dolog, addig nem tudnak általában, de így már igen! Mondd el nekik azt, hogy mi történt veled és hogy szeretnéd megtenni a szükséges lépéseket, viszont nincs egy filléred sem erre. Hivatalból kérni fogják a látleletet és ez neked semmibe nem fog kerülni. Ha normális rendőrök kezei közé kerülsz, akkor ők fognak elvinni a kórházba és meg is várnak (nagynénémnél így volt), utána visszavisznek a rendőrségre, felveszik a vallomásod és eljárást indítanak. Komolyabb dologra ne számíts, mert nem követett el súlyos testi sértést, de talán egy figyelmeztetésnek ez is elég a számára, hogy nem tűrsz tovább mindent!! Illetve a válás és gyermekelhelyezés során lesz egy igen súlyos papír a kezedben, ami neked, illetve a gyerekeidnek fognak kedvezni!
Mindenképpen indulj a rendőrségre, még ma!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!