Ha betörnek a házunkba (panel) akkor ha megölöm a rablókat, megbüntethetnek?
ma 21:53
Mivel elég nehéz ilyesmit bizonyítani, ezért nem fognak vele foglalkozni!
Mivel ha ártatlanul itélnek el vkit azon mégnagyobbat bukna a rendőrség ha utánna kártérítést kell fizetni..
A jogos védelem úgy van a hogy leírtam!
Helyszinelőktől tudom...
Pl ha a helyszínt összevissza járta a szomszéd lajos bácsitól a bözsi ángyiig mindenki amikorra már megérkezett a hatóság, onnatól a helyszinelés is értelmét veszti, és csak reprezentálnak valami formaságot..
ma 21:53
Plusz
Mi minősül közvetlen életveszélynek?
Ha a támadónál emberélet kioltására alkalmas eszköz van, és ennek használatával fenyeget!
A rendőr sem kérdez ha ráfogsz egy kést hanem lelő!!
szerintem verd ki gyorsan a gondolatot a fejedből
nem szabad senkit sem megölni
Ha viszi az aranynyakláncot meg a plüsskutyádat, akkor menekülés közben nem ölheted meg. Ha megleped amikor a szobában matat és ekkor rád támad, a saját életedet jogod van megvédeni bármi áron.
Minősíteni kell a körülményeket. A vagyoni kár okozás kontra élet kioltása.
Ha jól emlékszem ezen a ponton változott a btk. Régen nem volt joga a sértett megölni a támadót a saját élete megvédése érdekében. Ma már elismeri a jog, hogy a saját életed bármi áron megvédheted. Persze a körülményeket vizsgálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!