Megbűntethetnek az effajta pótkereset szerzésért? (kertgondozás)
Nincs munkám, majd megöl az unalom, ismerkednék is lefoglalnám magam, de nincs mivel és pénzem sincsen.
Arra gondoltam, hogy hírdetném magam, hogy kertekben apróbb munkákat elvállalok. Pár hét múlva szüret, meg érnek a gyümölcsök stb. Kisközségen belül segítenék, biztos van ahova kell egy pár szorgalmas kéz.
Nekünk is van kertünk, füvet tudok vágni, kapálni, gazolni, ültetni ezt-azt.
Mit gondoltok? Hülye ötlet? Megbűntethet az APEH és társai?
22/N
Ha fizetnek érte, az jövedelem. Ha nem fizeted be a jövedelemadót, akkor a hatóság büntet, amennyiben rájönnek. Téged adócsalásért, akinek dolgozol azt pedig feketén foglalkoztatásért.
Nem elhanyagolandó szempont: Magyarországon régi hagyománya van a feljelentgetésnek.
Nem tudom ez az ország, miért sajnálja tőlem a heti egy két ezrest... Honnan szedjek pénzt, ha nincs hova menni melózni? Haljak éhen nyugodtan, ha arról van szó? Nagyon kész vagyok már!
22/N
"ez az ország, miért sajnálja tőlem a heti egy két ezrest"
Hogyhogy sajnálja?
Csak arról van szó, hogy mindenki egyenlő, így mindenkinek adózni kell. Iskola, tűzoltó, mentő közös pénzből van, ahhoz mindenki járuljon hozzá, nem csak akinek kedve van!
"jobb lenne, ha lopnék"
Az adócsalás a közösség meglopása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!