Repedt üvegtálat kicserél az áruház, ahol vettük 2 hete?
Ajándéknak szántuk, több különböző méretű üvegtál volt szépen egymásba csomagolva. Eredetileg ki sem akartuk bontani a csomagolásból, csak ma nyitottuk ki, mert kitaláltunk neki egy ötletesebb csomagolást úgy, hogy édességet pakolunk bele.
Így vettük észre, hogy az egyik üvegtál alján van néhány vonás, ami egyértelműen repedésnek tűnik. Eltörve ugyan nincs, és nem folyik vagy valami. De ki tudja mennyire tartós így. Ráadásul ajándékba lesz, és nem volt olcsó.
Szerintetek kicseréli az árház? Vagy köteles kicserélni?
A boltban nem vettük észre, mert a csomagoláson át nem lehetett látni.
Tesón szerint nem fogják kicserélni, mert nem tudjuk bizonyítani, hogy nem mi csináltuk a repedéseket...
Pedig nem mi csináltuk, úgy vigyáztunk rá.
Mik az esélyeink, mit tehetünk, hogy érveljünk az üzletben ha visszavisszük?
vfrtom! Máskor kicsit nézzél magadba, mielőtt agyatlanul irkálsz!
Képzeld, megkérdeztük a boltban, nem kellettél ehhez te! Viszont próbáld átgondolni és megérteni ennek a honlapnak a lényegét is! Arra való, hogy kérdést tegyen fel az ember, amire MÉG nem tudja a választ, vagy éppen kételkedik hogy éppen igen vagy nem, vagy csak éppen MÁSOK SAJÁT TAPASZTALATAIRA kíváncsi.
Mi is inkább úgy gondoltuk, hogy nem veszik vissza. De annyira nonszensz az ügy, pláne hogy drága termékről van szó, hogy nem mindegy!
És nem mindegy, hogy úgy megyek oda, hogy tudom azt, hogy általában visszaveszik az vevőktől vagy pont az ellenkezőjét, hogy általában nem...
Törvények és szabályok ide vagy oda, nem mindig ugyanaz az eljárás. Hát nekünk most szerencsénk volt, mert a bolt egyik vezetője úgy döntött, hogy visszaveszik, vagyis vásárolhatunk mást az összegért. Fontosabb volt nekik a jó kapcsolat, hogy a jövőben is legyen kedvünk oda menni vásárolni. Ennyi.
Különben pedig nem lehet mindig minden terméket kicsomagolni vagy akár kipróbálni ott a boltban, mielőtt megveszed. Szépen is néznénk ki.
Volt már rá példa, hogy túró rudit vettem, és belül penészes volt, holott a szavatossági idejének még a közelében sem jártunk. Nyitottam volna ott ki a hűtőpultnál, mielőtt a kosaramba teszem?
Sőt egy csomagolatlan lekváros buktát is vettem már, ami kívülről tökéletesen nézett ki, belül penészes volt az is...
Nem lehet mindenbe belelátni, kicsomagolni, stb.
Egy bukta és egy rudi nem vág földhöz, de azért több ezer forintos cuccot nem vagyok hajlandó kétszer megfizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!