Biztonsági őrnek van e joga a táskába belenézni, ha nincs mit tehetek mert erről nem tájékoztatott?
Figyelt kérdés
Egy áruházban vásároltam egy tábla és egy szelet csokit.
Pénztárnál fizettem félre hívott a biztonsági őr hogy mutassam meg a táskámat. Persze mindenki szeme láttára.
2016. ápr. 20. 19:22
1/15 anonim válasza:
Megkéred, hogy hivjon rendört mert neki van joga ezt kérni azonkivül kéred az egész jegyzökönyvezését.
3/15 A kérdező kommentje:
Értem én, de a privát dolgaimban tekintet bele, és nyilvánosan mint valami szarka lennék, de nem talált semmit amit nem fizetem volna ki.
2016. ápr. 20. 19:38
4/15 A kérdező kommentje:
Mert blokkot is tüzetesen megnézte, és coopos márka jelzésű teámat is, amit nem a sparban vásároltam.
2016. ápr. 20. 19:40
5/15 anonim válasza:
Nem tudom pontosan mihez van joga és mivel nincs, de ha nem loptam semmit miért ne mutatnám meg? Lehet hogy összetévesztetett valakivel aki már máskor lopni próbált vagy félreértett valamilyen mozdulatomat, ez a dolga hogy odafigyeljen az áruház rendjére.
6/15 anonim válasza:
Nem teheti meg a vagyonőr, még tettenérés esetén se.
Viszont azt igen (mint bárki), hogy megkér, mutasd meg neki (esetedben is pont ez történt).
7/15 A kérdező kommentje:
De nyilvánosság előtt, ez nem olyan mint egy megszégyenítés.
2016. ápr. 20. 19:57
8/15 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, épp a leendő új munkaadóm előtt csinálná. Mert ha pont ott lett volna. És ez miatt nem kaptam volna meg volna meg az állást.
2016. ápr. 20. 19:59
9/15 A kérdező kommentje:
És mi lett volna, ha ő rendőrt hív, mert nem mutattam volna meg neki a táskát. És nem találtak volna benne gyanús dolgot. Perre mehetnék én?
2016. ápr. 20. 20:00
10/15 anonim válasza:
"...de nem talált semmit amit nem fizetem volna ki..." Ezért kell jegyzökönyveztetni az egészet. Ha sok "melléfogása" összegyülik akkor a boltvezetö is rájön, hogy rossz munkát végez, csak vegzálja a vásárlokat, hogy bizonyitsa éberségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!