Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Biztonsági őrnek van e joga a...

Biztonsági őrnek van e joga a táskába belenézni, ha nincs mit tehetek mert erről nem tájékoztatott?

Figyelt kérdés

Egy áruházban vásároltam egy tábla és egy szelet csokit.

Pénztárnál fizettem félre hívott a biztonsági őr hogy mutassam meg a táskámat. Persze mindenki szeme láttára.

#biztonsági őr #áruház #táska ellenőrzés #táska nézés.
2016. ápr. 20. 19:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Perre mehetnék én?"

Akár most is. Felelősséggel tartozik a munkája iránt.

Rengeteg vagyonőr van, aki elvégez egy gyorstalpalót és már megy is fitogtatni a hatalmát, miközben alapszintű ismeretei sincsenek a jogköréről.

2016. ápr. 20. 20:43
 12/15 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem loptál semmit, akkor mért gáz, ha belenéz a táskádba? Állandó jelleggel benne tartod a vibrátorodat, az AIDS-gyógyszeredet és három kiló kokaint, vagy mi? Ha a leendő főnököd is ott lenne, csak azt látná, hogy nem loptál.
2016. ápr. 20. 21:16
 13/15 kovpet ***** válasza:
100%

Kérdező! A tag egy cég alkalmazottja, nem hivatalos személy. Ugyan annyi joga van mint nekem vagy neked.

Más kérdés, hogy ha nem illetlenül kéri, akkor egy tisztességes embernem nincs oka nem együttműködni vele. A munkáját végzi. Ha neked kínos, hogy mindenki előtt nézett bele a táskádba, akkor miért nem kérted, hogy ne ott tegye vagy miért nem utasítottad vissza a kérését?

2016. ápr. 21. 10:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk pont azt utálnám, ha mindenki előtt félrehívnak, aztán a hátsó ajtón akarnak kitessékelni...
2016. ápr. 21. 18:01
 15/15 anonim ***** válasza:
75%
Valaki azt írta, hogy természetesen van. Hm... Én ebben nem vagyok annyira biztos. Nem vagyok jogász, naprakész sem az aktuális vonatkozó törvényből, de utolsó emlékeim szerint csomagellenőrzésre csak alapos gyanú esetén van joga. Áruházban pl az áruvédelmi kapu jelzése feljogosítja a baktert az ellenőrzésre. De csak úgy passzióból, vagy mert nem vagy neki szimpatikus, nem ellenőrizhet, nem tarthat fel.
2016. szept. 15. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!