Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bevezethető lenne-e Magyarorsz...

EagleHUN kérdése:

Bevezethető lenne-e Magyarországon az ami pl Észak Amerikában is megvan, hogy egy felszólítás/értesítés/követelés/idézést stb. csak akkor érvényes (akkortól tud róla az illető hivatalosan is) amikor ténylegesen átvette, és ez igazolható is?

Figyelt kérdés
Több filmben is belefoglalták ezt a momentumot hogy az ilyesmire szakosodott kézbesítő valami trükkel aláíratja az értesítés/követelés/idézés stb azzal akinek át kell adnia, de az pl nem volt eddig hajlandó átvenni.

2016. júl. 13. 10:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Ez jelenleg is így van.
2016. júl. 13. 10:56
 2/14 A kérdező kommentje:

Sajnos rögtön tudok is példát mondani miért nem jó a mostani rendszer!

Élettársam 2007 környékén még mással élt, albérletben, és nem a szülőfalujában.

Az exe nem fizette a saját nevére beköttetett UPC szerződést, ezért a mostani párom nevére kötöttek másik szerződést. Egy pár hónapig azt is fizették, de aztán külön mentek, párom hazaköltözött. Exe maradt az albérletben és azt mondta fizeti, ezért nem lett kiköttetve! Viszont nem sokkal később el is költözött onnan! Így nem lett fizetve, mivel a számlák oda mentek így párom nem is tudhatott róla hogy mi van!

Mint utóbb kiderült a UPC 3 hónap nemfizetés után kikötötte és oda küldözgette a felszólításokat is, holott tudták a párom állandó lakcímét is! De oda nem küldtek semmit sem! Ha küldtek volna nyilván igyekszik rendezni a dolgot!

Már együtt éltünk amikor az állandó lakcímére ment egy felszólítás a bíróságtól és nem a UPC-től, 2008 év végén! Így a szüleitől értesültünk róla hogy valamivel több mint 100 ezer forint miatt folyt eljárás és ha nem fellebbezünk akkor érvényes lesz.

Természetesen fellebbeztünk hisz nem tudott róla.

2009-ben volt róla tárgyalás is és mindenki sajnálkozott, de ráírták hogy igenis ezzel tartozik. Függetlenül attól hogy a UPC -től ki lett kérve, nem volt adatforgalom a nem fizetett hónapokban! És a 3 hónap nemfizetésre + a modem árára számoltak föl annyi büntetést és kamatot hogy kijött ez az összeg! Hiába ajánlottuk hogy a nem kifizetett hónapokat és a modemet is fizetjük, ezt nem fogadták el. (Szem*t G**i UPC)

(Bár azt is én fizettem volna ki, mert az akkor kitört válság miatt a párom akkor nem talált munkát! És utána évekig sajnos!)

A bíróság megígérte hogy kifizetheti a bírósági költségekkel együtt az immár 150000 forintnyi összeget részletekben, 2000 forintosával, majd küldenek csekket.

Hát nem küldtek, pedig tudták az állandó lakcímét is meg azt is ahol velem lakott!

De nem is volt munkája, nem lett volna miből fizetnie.

Eltelt pár év kezdtünk örülni hogy ha 5 évig nem jelentkeznek akkor elévül. Nem is jelentkeztek látszólag! Aztán nemrég tehát kb 7 év után derült ki hogy fél évvel az 5 év lejárta előtt megújították. De erről sem küldtek semmilyen értesítést.

Ez is úgy derült ki hogy a bírósági végrehajtóhoz került az ügy és az küldött értesítést. Csak még vagy 2 évig ültek rajta.

De ez is hogy? ez is érdekes:

Megint jogsegélyszolgálat, ügyvéd. Hol a tárgyalás végzése? Mert annak a dátumától számít a lejárat. Az nem az amit a bíróság helyben kiadott! Hát kiderült a végzést sem küldték ki! Sem az állandó lakcímre, se máshova! Úgy kellett a bíróság padlásáról nekünk pénzért előhozatni személyesen (mivel az 5 évnél régebbi iratokat oda viszik).

Most már több mint 200000-el tartozik!

A válság elmúltával hellyel közzel, most már fix munkahelyen dolgozik a lány. Minimálbért keres.

Végrehajtás van rajta de tulajdona nincs, így lefoglalni sem tudnak mit.

Viszont saját bankszámlát nem nyithat mert akkor leinkasszózzák a 30%-át a nettó 60000-is.

Így az én bankszámlámra kapja a fizetését. Ahhoz nem nyúlhatnak!

Az adóssága tovább nő, ha nem fizeti. Én helyette nem fogom kifizetni, pedig jól keresek, adósságom sincs. Meg szerintem is egy szemét tróger eljárás volt az egész, ilyeneknek én nem fizetek!

Mit lehet ez ellen tenni?

Várjunk még 5-5 éveket hátha elfelejtik megújítani 1 szer?

Hagyjuk hogy leinkasszózzák a saját számlájáról?

Tegyem föl valahova a bankszámlaszámát hogy aki tud segíteni és szemétségnek tartja az utalhasson 100 forintokat?

2016. júl. 13. 11:07
 3/14 A kérdező kommentje:
Szóval szerintem lenne realitása annak hogy az nem köteles semmire, amíg kézhez nem kapja a megfelelő értesítést!
2016. júl. 13. 11:08
 4/14 A kérdező kommentje:
Sajnos nem így van 1-es. Olvasd el amit 2-esként beírtam és megérted!
2016. júl. 13. 11:09
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

"Több filmben is belefoglalták ezt a momentumot hogy az ilyesmire szakosodott kézbesítő valami trükkel aláíratja az értesítés/követelés/idézés stb azzal akinek át kell adnia, de az pl nem volt eddig hajlandó átvenni."

- Vagyis már filmek is készültek arról, mi a baj azzal a rendszerrel.

2016. júl. 13. 11:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Alj, ez mas eset.

Neki volt elofizetese, de azt, hogy nem tudott rola, hogy az o neven levot mas nem fizeti nem mentesiti a kovetkezmenyek alol.

2016. júl. 13. 11:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Te a BÍRÓSÁGI KÉZBESÍTŐRE gondolsz.

Nos ehhez idehaza a komoly jogi változások kellenének,mert sajna sok esetben valóban a címzett xopik,még akkor is,ha valóban nem kapott értesítést. Idehaza sajna sok esetben valóban nem kell aláírni semmit. Én anno a behívómat a szomszédomtól kaptam,aki az utcán találta,mert kivitte a szél a ládából. Mellesleg az USA-ban azért is jó,hogy személyes kézbesítés van,mert akkor be lehet hívni tanúnak a kézbesítőt.

2016. júl. 13. 11:21
 8/14 ConnectCare ***** válasza:
100%

Ha ez így lenne, ahogyan a kedves kérdező szeretné, akkor fizetési meghagyásokat nem lenne olyan hülye ember, aki átvesz és milliós kintlévőségei alakulnának ki a UPC-hez hasonló cégeknek.

Ha valaki köt egy szerződést, amiből kötelezettségei keletkeznek, az nem felejtheti el, hogy szerződésben áll. Vagy ha elfelejti, akkor pontosan így jár, ahogyan azt a kedves kérdező is leírta.

De tessék megkeresni az eljáró végrehajtót és feldobni, hogy az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv. 143. §-a szerint az ilyen követelések egy év alatt évülnek el, a Vht. 51. § szerint a végrehajtási jog pedig a végrehajtható követeléssel együtt évül el.

Ha bejön, és kihozzák a végén, hogy a követelés esetlegesen elévült már, a kérdező postai úton köteles megfizetni egy rekesz sört!

2016. júl. 13. 11:22
 9/14 anonim ***** válasza:
30%

Nekem a Telekommal volt hasonló, apám nevén volt a szerződés, aki akkor már nem élt, de továbbra is fennállt a szerződés évekig úgy, hogy a cég tudott arról, hogy apám már nem él, az ügyfélszolgálatis kérte, hogy maradjon az ő nevén

Aztán elköltöztem, jeleztem, hogy felmondanánk a szerződést, vinném a boxot oda, ahová kell. Mondták ok, majd szólnak. Aztán kiszámláznak 45 ezer kártérítést a boxért, meg számlákat küldtek a volt lakásba,holott írtam, hogy nem oda kérem. Nem volt egyszerű megszerezni azokat a leveleket.

Mi lett? Írtam egy e-mailt, ahol elküldtem őket a jó b*** k*** anyjukba. Válaszképp elnézést kértek, és rendeződött az ügy.

2016. júl. 13. 11:23
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen 7-es valami ilyesmire gondoltam!
2016. júl. 13. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!