Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az online adatvédelem és...

Az online adatvédelem és anonimitás akadály lehet?

Figyelt kérdés

Korábban létrehoztam egy fiókot a [link] oldalon, majd töröltem is nem sokkal később. Most szükségem lenne újra arra a fiókra. A régi üzenetek nem érdekelnek, de a facebook oda küldi ki a jelszó helyreállításához szükséges kódot. Beszéltem az oldal üzemeltetőjével, mondta, hogy egyértelműen fölismerte a címet, amiről beszéltem, de mivel nem tudom bizonyítani, hogy én hoztam létre a fiókot, közölte, hogy az anonimitás miatt nem adhat ki adatokat.

Nincs valami ide vonatkozó szabály ami lehetővé teszi az adatok kiadását?

Gondolok arra pl., hogy aki tud az email cím létezéséről, az nyilván a regisztráló felhasználótól tud róla, akkor pedig minek védeni őt, amikor maga adta ki ugyanezt az információt korábban?

2016. jún. 30. 19:00
 1/9 A kérdező kommentje:

bocsánat, ha nem tiszta, amiről beszéltem

a lényeg, hogy nem tudom, mi volt a felhasználónév, csak a karaktereinek a számát, az első és utolsó karaktert, illetve a facebookról tudok jelszó helyreállító üzeneteket küldeni, ami így egyértelműen bizonyítja, hogy közöm van a hozzá tartozó facebook fiókhoz

2016. jún. 30. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Nincs. De gratula, ha eldobható címmel regisztráltál FB-re.
2016. jún. 30. 19:08
 3/9 A kérdező kommentje:
utólag írtam át, az volt a cél, hogy ne tudjak belépni... nem volt egy józan döntés
2016. jún. 30. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Töröld a facebookodat és csinálj helyette újat egy másik e-mail címmel.
2016. jún. 30. 19:32
 5/9 A kérdező kommentje:
pótolhatatlan információk vannak a régi facebook fiókomon... hiába van új
2016. jún. 30. 19:57
 6/9 Gugu Gabor ***** válasza:

Aszem ezt bemézted.

Az hogy ha tudok egy emailcimről még nem jelent semmit, szóval nincs ilyen törvény szabály stb

2016. jún. 30. 21:18
 7/9 A kérdező kommentje:
az egyetlen adat amit kikérek, az az, amit nyilvánvalóan tudtam korábban
2016. jún. 30. 22:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Eszembe jutott még egy dolog...

Maga az email-fiók nem is létezik (mivel rég törölve lett), így tulajdonosa sem lehet, akinek a jogait szem előtt kéne tartani. Én pedig nem azt kértem, hogy egy korábban regisztrált fiók címét adják meg, csupán egy potyára futó levél címzését kértem, amely levelet jómagam küldtem. Azt a részét pedig, hogy az üzenet tőlem indult, egy olyan facebook fiókról, ami az én nevem alatt van, tudom igazolni. A feladó személy én vagyok, címzett személy nincs...

Most akkor úgy kérdezem, hogy a fentiek ismeretében van jogi akadálya, hogy elárulják nekem az email-címet, vagy az engedélyemmel megtekintsék aszóban forgó üzenetet?

2016. júl. 1. 00:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem jogi akadályban kell gondolkodni. A szolgáltató szimplán nem fogja kiadni, lehet hogy van erre belső szabályzatuk, de ha nincs, akkor is egyszerűen ezt diktálja nekik a józan ész. Facebooknál próbálkozz inkább, azonosítsd magad iratokkal (fényképes igazolvány), ők talán segítenek ebben a helyzetben.
2016. júl. 1. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!