Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan érzem úgy, hogy bárki...

Jogosan érzem úgy, hogy bárki aki rám, vagy szeretteimre támad, azt jogomban áll hatástalanítani, vagy ha kell akkor megölni és megsemmisíteni?

Figyelt kérdés

Alapvetően gyűlölöm a konfliktust, semmilyen formában nem keresem, de úgy érzem egyre több veszéllyel, fenyegetéssel kell szembeszállni a mai világban (elmebetegek, őrültek, terroristák stb.) és az emberi alaptermészet része/igénye, hogy konfliktusba kerülhessen másokkal.

Harcművészetet önvédelem céljából tanulok. Ha rám, vagy mondjuk szeretteimre támadnak, jogosan hatástalaníthatom őket akár véglegesen?

Ti mit tennétek, ha ilyen szituációba kerülnétek és nem maradna más kiút?

2016. jún. 26. 07:57
1 2 3
 11/27 Alain Delon ***** válasza:
6-ra: Köszönjük a kioktatást.
2016. jún. 26. 11:14
 12/27 anonim ***** válasza:

Itt mindenki hülye, egyedül én vagyok helikopter?

Kérdező, teljesen jogos, ha hatástalanítod a rád vagy szeretteidre támadót. Ha nincs más megoldás, akkor megölni és megsemmisíteni is jogod van.

2016. jún. 26. 11:15
 13/27 A kérdező kommentje:

#11-es

"Csak annyit mondhatok, ha bármi okból megalapozottnak tarthatod az emberölést, akkor ezt veled is bárki megteheti."

Egyetlen ilyen okot tudok mondani, mégpedig az, ha közvetlen veszélynek tesznek ki engem, vagy a szeretteimet. Ha bárki úgy érzi, hogy ez jogot ad a megtámadásomra, akkor legfeljebb csak sajnálni tudom annak minden következményével együtt..

"Azért érezheted úgy, mert eleve az erőszak törvényééből, alapelveiből, módszertanából indulsz ki."

Nem én indulok ki az erőszak törvényeiből, hanem a természet, amiben élünk.. Többek között az emberi természet is.. Ha ez nem lenne természetes, akkor a dinoszauruszok sem ették volna egymást, az emberek sem ölnének marhát, hogy ehessenek, hanem az összes faj kézen fogva, boldogságban élne együtt.. Ugye mennyire abszurdan hangzik?

#8-as

"Te valami terminátor vagy ember? Ez már messze túl megy az önvédelmen, akárhogyis forgatod ki a szavaimat. 4-es voltam."

Mégis mi megy messze az önvédelmen? Az hogy nem érted, amit kommentelsz, vagy nem érted a leírtakat?

megöl = megsemmisít = elpusztít = véglegesen hatástalanít

Akármennyire vagy nyelvtannáci terminátorfüggő, tetszik vagy sem, ezek ugyanazt a fogalmat jelentik, egymás szinonímái..

2016. jún. 26. 11:15
 14/27 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy hogyan lennél képes te hidegvérrel ölni, attól függetlenül, hogy rád támadnak. Azt mondod tanulsz harcművészetet...akkor ha arról van szó úgymond képes vagy "hatástalanítani" a támadót. Akkor minek akarod még ki is nyírni? Engem igazából megrémít, hogy vannak olyanok akik ennyire könnyen tudnak beszélni egy ember megöléséről...az szép, meg tisztelendő dolog, hogy megakarod védeni a szeretteidet, de...igazából csak ismételni tudom magam, számomra ijesztő ha valaki ilyen könnyen tud dönteni egy élet felett.
2016. jún. 26. 11:42
 15/27 anonim ***** válasza:
Én nem akarom bántani a szeretteidet. Elnézést, ha valamivel megsértettelek, de szerintem kultúráltan fejeztem ki magam. Na mindegy is, tedd amit tenned kell, vigyázz magadra és a szeretteidre.
2016. jún. 26. 11:42
 16/27 A kérdező kommentje:

#17-es

Az ilyen esetek tipikusan akkor fordulnak elő, amikor egyszerre többen próbálnak megtámadni, akár fegyverrel..

Nem tudom voltál-e már ilyen szituációban (gondolom hogy nem, ha így nyilatkozol..), remélem h senkinek nem kell ilyet átélni, de egy ilyen szituban nem lehet elégé észnél lenni, ha ép bőrrel meg akarod úszni.. De még ígyis könnyen előfordulhatnak olyan esetek, amikor valaki úgy, vagy oda esik, ahonnan nem tud felkelni..

És ha egyszerre többen, akár fegyverrel támadnak, akkor nem tudom te hogy vagy vele, de őszintén szólva, nálam nem pioritás az, hogy a támadót úgy üssem meg, hogy közben még védjem is..

Szó sincs arról, hogy a támadó életéről akarnék egy pillanat alatt döntéseket hozni, csupán nem lehet minden körülményre, törtmásodperc alatt odafigyelni..

2016. jún. 26. 11:55
 17/27 A kérdező kommentje:

Sry, előző válaszom #17 helyett, #15-nek szólt..

Úgy látom pár kommentet időközben töröltek...

2016. jún. 26. 11:56
 18/27 anonim ***** válasza:

Jogos a hatastalanitas, akar az oles is ha! MAS OPCIOD NINCS ES BIZONYITHATO AZ ARTATLANSAGOD. A megsrmmisiteni mar nem onvedelem.

Mit tennek? mindenkepp maradnek a hatastalanitasnal, az elkovetonek is beszelnie kell.

2016. jún. 26. 12:16
 19/27 anonim ***** válasza:

Soha ilyen békés még nem volt a világ, mint most.

Ha hatástalanítod a támadót, mert támadott, akkor ott vége a bulinak. Akkor már értelmetlen lenne megölnöd.

Ezért ha ezután megölöd szándékosan (pl. leütötted, de még fejberúgod háromszor, hogy véletlenül se tudjon felkelni) - és nem véletlenül kiütötted és leesett a lépcsőn a fejére - akkor ott már nem önvédelemről van szó, hanem bosszúról, aljasságról, szándékosan.

2016. jún. 26. 18:11
 20/27 anonim ***** válasza:

"fenyegetéssel kell szembeszállni a mai világban (elmebetegek, őrültek, terroristák stb.) és az emberi alaptermészet része/igénye, hogy konfliktusba kerülhessen másokkal"

Igen, sok őrült van, többek közt te is. Az embernek NEM igénye a konfliktus! A konfliktust pedig meg kell oldani, nem pedig a másikat megölni, megsemmisíteni!

Ha Te más életére törsz, akkor nekem is jogom van téged megsemmisíteni (a derekemon lévő .38 forgóval)?!

Azt mondod harcművészetet tanulsz, akkor a támadást el tudod hárítani, az támadó megölése már csak bosszú, gyilkosság. (ezt a bíróság is így fogja megítélni)

2016. jún. 27. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!