Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan érzem úgy, hogy bárki...

Jogosan érzem úgy, hogy bárki aki rám, vagy szeretteimre támad, azt jogomban áll hatástalanítani, vagy ha kell akkor megölni és megsemmisíteni?

Figyelt kérdés

Alapvetően gyűlölöm a konfliktust, semmilyen formában nem keresem, de úgy érzem egyre több veszéllyel, fenyegetéssel kell szembeszállni a mai világban (elmebetegek, őrültek, terroristák stb.) és az emberi alaptermészet része/igénye, hogy konfliktusba kerülhessen másokkal.

Harcművészetet önvédelem céljából tanulok. Ha rám, vagy mondjuk szeretteimre támadnak, jogosan hatástalaníthatom őket akár véglegesen?

Ti mit tennétek, ha ilyen szituációba kerülnétek és nem maradna más kiút?

2016. jún. 26. 07:57
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
77%

Milyen kemény vagy. :)

Jogosnak egyébként nem jogos, de teljesen érthető.

2016. jún. 26. 07:59
 2/27 anonim ***** válasza:
79%

Rosszul érzed, egyre kevesebb az erőszakos cselekmény a világban, még terrortámadásból is, csak többnek a híre jut el hozzánk :)

Amúgy én is így érzek, ha valaki csak kezet merne emelni a feleségemre, azt minden lelkiismeretfurdalás nélkül agyon tudnám verni.

De ahogy egyes írta, más az igazságérzet és más a jog, ez törvénytelen lenne.

2016. jún. 26. 08:15
 3/27 Alain Delon ***** válasza:
81%
Harcművészetet tanulsz? Ott nem tanítják meg, hogy milyen formában használhatod a tudásod? Vagy ez csak valami ókájés?
2016. jún. 26. 08:23
 4/27 anonim ***** válasza:
76%
Alain Delonnál a pont. A harcművészet nem arra van, hogy te legyé' itt á vágány gyarek, hanem csakis önvédelemre használhatod, különben eltiltanak tőle.
2016. jún. 26. 08:29
 5/27 anonim ***** válasza:
44%
Na meg akkor ha csunyán néz rád?
2016. jún. 26. 08:49
 6/27 A kérdező kommentje:

#3-as és #4-es

Mondatértelmezésre gyúrjatok rá.. Már a kérdés leírásában ezt írtam:

"Harcművészetet önvédelem céljából tanulok."

Ha ennyi sem megy a magyar szövegek értelmezéséből, akkor kíváncsi volnék, vajon ti miért éreztek késztetést a kommentelésre (khm. trollkodásra)...

#1-es

Nem vagyok kemény és nem is azért írtam h annak tűnjek.

Egyszerűen csak nem értem, miért jogszerűtlen az, ha megvédem önmagam vagy szeretteimet azok ellen, akik ártani akarnak...

Vagy hagynom kellene, hogy ők pusztítsanak el engem? Az jogszerűbb lenne?

#2-es

"egyre kevesebb az erőszakos cselekmény"

Ez könnyen lehet.. A média fel tudja pumpálni a dolgokat, de a magyar emberek frusztráltságát elnézve sajnos véleményem szerint nem alaptalanul..

2016. jún. 26. 09:13
 7/27 anonim ***** válasza:
65%
Költözz Amerikába és legyél rendőr. És akkor akár azért is lelőhetsz valakit mert egy hirtelen mozdulatot tett igazoltatás közben.
2016. jún. 26. 09:25
 8/27 anonim ***** válasza:
82%

"megölni és megsemmisíteni"

Te valami terminátor vagy ember? Ez már messze túl megy az önvédelmen, akárhogyis forgatod ki a szavaimat. 4-es voltam.

2016. jún. 26. 09:46
 9/27 anonim ***** válasza:
Ha komoly veszélyben forog az életem, gondolkodás nélkül megölném a támadót. Nem számít a korrupt és nyomorék jogrendszer mit talál ki, inkább a börtönben ülök mint a temetőben fekszem.
2016. jún. 26. 10:44
 10/27 anonim ***** válasza:
64%

Nem érzed jogosan. Azért érezheted úgy, mert eleve az erőszak törvényééből, alapelveiből, módszertanából indulsz ki. Az pedig hamis. Az igaz, hogy ma ezt próbálják egyetlen lehetséges létezésként beállítani. Mégpedig azért, hogy hatalommániát, szabad rablást, a valódi munka megbecstelenítését legálissá, elfogadhatóvá, sőt szemléletté tegyék. Úgy is ők az erősebbek alapon.

Jogosnak azt érezheted, hogy az ilyen berendezkedést akarókat akár erőszakkal távolítsd el ezen lehetőségektől. De emberölésre soha senki nem tud felhatalmazást adni. Csak, ha az emberölést természetes cselekvéssé teszi. Csak annyit mondhatok, ha bármi okból megalapozottnak tarthatod az emberölést, akkor ezt veled is bárki megteheti. Nem szükséges, hogy egyetérts vele. Ha ezt akarod, lealjasodhatsz erre a szintre. Annak összes következményével.

2016. jún. 26. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!