Jogom van-e saját lezárt táskámba festékbombát tenni? És mi van ha valaki lopni akar és felrobban a bomba? Hibáztatható vagyok-e ezért? Sérülés nem lesz.
Munkahelyen több dolog tűnik el mostanában. Semmi komoly persze kinek mi a komoly, tűnt már el pénztárca 10.000-el pl.
De mi van ha mondjuk okmányokat lopnak.
Kérdésem.
Mi van akkor ha én kiteszek egy lezárt táskát, benne nyitásra robbanó festékbombával? Lehet ilyet kapni a neten. Sérülést nem okoz, ez igazából egy festékpatronba tett petárda. Viszont minden lemoshatatlan kék lesz, melyet nem old semmilyen szokványos hígító.
Mi lenne akkor? A rejtélyes tolvaj munkatárs (mert csak ott dolgozó lehet) jön nyitja a táskát, csatt és a pofájába robban a festék.
Mi lenne akkor? Lehetne engem ezért bármiben is hibáztatni?
Hát mit turkál az illető más zárt táskájában? Mert csak akkor robban ha nyitja.
Elrejthetni elrejtheted a táskádban lopás gátlás céljából, de pl random emberekre nem robbanthatod rá az utcán, vagy pl valaki kocsijára, hogy kiszúrj vele...
A fegyver öl nem az ember...a tankot is lehet jó és rossz célra használni, mint szinte bármit...
23F
" hogy mi is a helyzet a festékbomba szabályozásával"
Nem tudom! Ezért tettem ki a kérdést! Hogy megtudjam mi a helyzet a JOGI szabályozásával!
Mert a termék nem engedélyköteles birtoklás terén. Vagyis én megvehetem.
De a petárdát is megvehetem mégis ha valakinek a gatyájába dugom az már baj.
"e pl random emberekre nem robbanthatod rá az utcán"
Ha valaki benyúl az engedélyem nélkül a lezárt táskámba suttyomban az ... az random ember?
pont ezt értettem rendeltetésszerű használat alatt...
tehát ha táskában van úgy valószínűleg lehet
23F
Mert uyge azt meg tudjuk hogy ha valaki bemászik a kerítésen a házamba és a kutyám széttépi én megyek a börtönbe.
Még akkor is ha meg volt kötve....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!