A nevemre iratott lakásomból befolyó albérleti díjakat megkaphatom, ha 18 éves leszek? Bővebben lent.
(Nem tudtam, hova írjam a kérdést.)
Tehát van egy lakás, amit a nevemre irattak kiskoromban. Abban a lakásban albérlők vannak és az albérletből származó pénzt anya kapja meg. Van arra lehetőség, hogy amikor szeptemberben 18 éves leszek, ezt a pénzt én kapjam meg?
Köszi a válaszokat.
Hát, te is tudod, hogy névlegesen van a neveden, nem te kerested meg az árát. Szóval enyhén szólva is pofátlanság lenne a kérésed. jogilag bizonyára igazad van, gyakorlatilag nem állnék többé szóba veled, ha a gyerekem lennél és ezt így elővezetnéd nekem...
Örülj, hogy egy lakást kaptál...
Szerintem...
Szóról szóra egyetértek az első válaszolóval!
Ha anyukád és apukád magától felajánlja, akkor van rá lehetőség, egyébként meg pofátlanság lenne tőlük elkérni.
Jogi lehetőségre gondolsz? Az attól is függ, hogy az albérlők be vannak-e jelentve, a szüleid adóznak-e az albérleti díj után? De ezt nem hinném... anélkül meg még jogi lehetőséged sincs, de azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy emiatt beperelnéd a szüleidet.
Mi vagyunk szánalmasak?
Az albérlet az anyukád által befektett pénz "kamata", azért adják ki az emberek a lakásukat ugyanis, hogy hasznuk legyen a befektetett pénzből. Az albérlő után festeni kell, stb.
Ha kimész Angliába, mire kell a pénz? Ha tanulsz, akkor eltartanak a szüleid, ahogy eddig is.
Ha dolgozol, lesz kereseted.
Nem értelek.
Ha a szülőknek nincs haszonélvezete az ingatlanon, akkor a gyermek tizennyolcadik életévének betöltésekor (vagy hatósági nagykorúsításakor) az ingatlanból befolyó javak egy összegben megilletik. Tehát ha a nem nagykorú gyermek ingatlanát a szülők bérbe adták, akkor a bérleti díjat letéti számlán kell gyűjteni és - a szükséges ráfordításokkal csökkentve - a gyermek nagykorúsodásakor meg kell fizetni. - Ezt mondja a jog.
A valóságban azonban egy szülő-gyermek kapcsolat nem ennyire jogi, így minden megegyezés kérdése.
Hozzáteszem, hogy az előttem szólók igencsak "mellélőttek", mert a most még ott élő gyermek Angliába fog költözni, ezáltal az itthoni ingatlan rezsije és egyéb költsége csökkenni fog, tehát kvázi "jogos" igény, hogy azt amit eddig rá fordítottak adják oda. De ezért nem kötelezni kell senkit, sőt nem is követelni kell. Le kell ülni megbeszélni, hogy MIRE VAN LEHETŐSÉG. Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!