Jelenleg ügyészségi szakban lévő, büntető ügyben. Mire számíthatok?
Az ügy előzménye: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__rendorseg__7425221-g..
2016. június 6.-án kaptam egy 3 oldalas levelet, az ügyészségtől. Az ügyészség közli velem, hogy a gyanúsítotti ki hallgatásomon tett panaszomat el utasítja. Az indoklás lényege amivel a panaszt, az ügyészség el utasította az volt hogy: - ".......a gyanúsítás ellen azzal jelentett be panaszt, hogy nem követett el bűncselekményt. A PANASZ NEM ALAPOS." - Ugyan akkor az ügyészség hozott egy határozatot arról hogy az adott ügyben a nyomozást két hónappal meg hosszabbítják. Mert... és itt is az indoklás az érdekes! Indoklás: " A nyomozás célja a bűncselekmény felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, és a bizonyítás eszközeinek fel kutatása, biztosítása. Jelen bűnügy teljes körű felderítése az eddigi nyomozási határ idő nem volt elegendő. A tényállás alapos és hiánytalan, valóságnak megfelelő felderítése érdekében további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges. Minderre figyelemmel a nyomozás határidejét a rendelkező részben foglaltak szerint két hónappal meghosszabbítottam." - Most akkor mi is a tényállás? - Továbbra is engem gyanúsítanak az adott ügyben. De az ügyészség a panaszomat el utasította azzal, hogy a panaszom nem volt alapos, és az ügyészség egyben elrendeli a nyomozás meg hosszabbítását. Na erről lenne szó kérem. Na meg arról, hogy ez idáig ház kutatást sem tartottak pedig az adott ügy már 2015. december 21.-óta tart. Épp ezért nem is értem, hogy milyen bizonyítás eszközök felkutatása és biztosítására van szükség. Már csak azért sem értem mert, ez idő alatt 2015.12.21. - 2016.06.06. közötti időszakban akár tucat számra is megsemmisíthettem volna olyan bizonyítékot, amelyről jelenen pillanatban, és az idáig (2015.12.21. - 2016.06.06) tartó időszakban, nem is tudhattam vagy tudok róla hogy az adott bizonyíték az valóban bizonyíték lenne az adott ügyben. Ilyenkor mi a teendő? Mivel továbbra is első számú gyanúsítottként kezelnek, de és itt jön az a de! Mert az elkövető kilétének felderítése érdekében hosszabbították meg a nyomozást. Tehát most akkor jelen állás szerint gyanúsított vagyok, vagy sem? És mit nyomoznak még ilyenkor, és milyen nyomozati cselekményekre számíthatok? Sok a nyitott kérdés, és a bizonytalanság! Bűnös vagyok-e vagy sem? - Én nem érzem magam bűnősnek! Legalább is jelen állás szerint! Tud-e valaki értelmes választ adni, az adott témába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!