Ha megverek egy csövest milyen retorzióra számíthatok? (magyarázat lent)
Minden héten megfordulok a Keletiben és a Kelenföldön kétszer, és majdnem minden egyes alkalommal (ritka mikor nem) el kell szenvednem agresszív kéregetők zaklatásait. A véleményem róluk röviden az, hogy a legtöbbjüket már látásból ismerem, és kb 5-6 féle történetet adnak elő váltakozó ismétlésekben, ami még nem is lenne baj, attól eltekintve, hogy roppant unalmasak. A problémám az, hogyha elutasítom a "jótékonykodást" (magyarul: nem hívom meg őket az aznapi piára) akkor megsértődnek, és elkezdenek zaklatni, vagy inzultálni, mintha nekem, mint dolgozó embernek kötelességem lenne, hogy támgoassam ezt a fajta életmódjukat, amivel a társadalomhoz semmivel sem járulnak hozzá.
Legutóbbi történet, ami miatt írom ezt a kérdést:
Volt szabad 1 órám indulásig, ezért kimentem az Etele térre egy büfébe venni valami kaját. Amint kijöttem a büféből és raktam el a pénzátrcámat máris ott termett egy szakállas csöves, aki már rögtön kezdett volna bele a monológjába: "Elnézést kérek, bocsánat..." Már intettem is egy "nem, ezt már nagyon sokszor hallottam és már rendkívül unom" -féle mozdulattal, és mondtam is neki miközben indultam a vonatra hogy: "Nem adok pénzt". Erre vérig sértődött, és elkezdett inzultálni, és követni.
Hát mi az hogy a megkeresett pénzemből nem adok neki, aki nem hajlandó dolgozni, inkább csövezik az utcán, és zaklatja a járókelőket? Annyira felidegesített hogy elküldtem a jó k...a anyj.ba. Ez hatásosnak bizonyult, mert végre tágított mögülem és nem zaklatott tovább, bár még így is tett valami cinikus megjegyzést rám.
Na de a lényeg, ami érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy mivel nekem már végképp elegem van ezekből a tetvekből, meg a zaklatásaikból, hogy ha legközelebb ilyet kell elszenvednem, akkor előfordulhat, hogy nem tudom türtőztetni magam, és behúzok neki egyet-kettőt, hogy megtanulja hol a helye.
Ez esetben mire számíthatok például büntetőjogilag? Ha egyáltalán felelősségre leszek vonva.
A járókelőket valószínűleg nem hatja majd meg, hogy egy embert a szemük láttára ütöttek meg, mert általában nem érdekli őket az ilyesmi, inkább csak igyekeznek a saját dolgukra, és úgy tesznek, mintha nem láttak volna semmit.
A csövező társai nem hinném, hogy elég bátrak lennének ahhoz, hogy a segítségére siessenek.
Rendőrt pedig az ég világon sehol sem látni a Kelenföld mellett, amikor engem oda kárhoztat a sors. Ha lennének a környéken, akkor nyílván nem csöveznének arra felé.
Btk. 164. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el - kivéve ha a bűncselekmény passzív alanya hajléktalan vagy kéregető, úgy ez esetben bűncselekmény nem állapítható meg.
(2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - kivéve ha a bűncselekmény passzív alanya hajléktalan vagy kéregető mert ez esetben bűncselekmény nem állapítható meg, sőt az elkövető külön rendőrség kitüntetésben és egy 50.000,- Ft értékű tesco vásárlási utalványban kell részesíteni.
(3) Ha a hajléktalan elleni testi sértés maradandó fogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást okoz, akkor az elkövető egyenesen köztársasági elnöki elismerésben részesítendő és jár mellé persze egy budapesti öröklakás is.
(4) A hajléktalan halálát vagy életveszélyt okozó testi sértés miatt azonnali szenté avatás és a mennyországba jutás írásbeli garantálása jár annak, aki előzőleg kellő gondosságot tanúsítva a gyakorikérdések.hu-n ennek utána is nézett.
...
Most komolyan mit vártál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!