Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Osztálytársam eltörte a...

Osztálytársam eltörte a mobilom, ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés

Egy 2 hónapos iPhone 6S-ről van szó. (abból is a 128-as)

Dolgozatot írtunk, ki kellett tennie mindenkinek az első padra a telefonját mint mindig.

Mikor beadtuk a dolgozatot, el lehetett venni a saját telefonunkat. Osztálytársam pedig sietett, félrenyúlt, lelökte az enyémet. Kijelző teljesen tropára tört, és nem is kapcsolódik be.

A helyzet az hogy nem akarja kifizetni az osztálytársam a telefon árát. Voltam szervizbe, ahol azt mondták hogy alaplapcsere+kijelzőcsere kellene, nem éri meg, egy új jobban megérné.

Ugye a telefon ára kb 280.000 ft. Ez valóban sok, de az a helyzet hogy ezt nem ám apuci vette, 2012 óta gyűjtöttem pénzt majd az akkori csúcs telóra, pl az elmúlt 2 nyarat végig melóztam.

Osztálytársam kifogása hogy a szülei együtt nem keresnek ennyit, neki pedig még hétvégi bulikba sincs pénze. Ez valóban igaz lehet, de akkor is kárt tett, és 4 év spórolásom és munkám ment kárba.

Ha teszek feljelentést, szerintetek lesz eredménye?

Mert tényleg nem hiszem hogy ő vagy a szülei ki tudnák fizetni. De én akkor sem tudok ebbe belenyugodni hogy volt, most meg nincs.

2016. máj. 25. 19:20
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
56%

Itt inkább arról van szó, hogy ez a telefon nem ér meg 300 ezret, hiába vetted annyiért. Olyan, mint a beats fejhallgató vagy a gucchi táska és szerintem okkal kiváltod a nagy tömeg ellenszenvét, ha ilyen baromságokra költesz. Főleg akkor, ha 4 évig spóroltál rá és nem vagy képes normálisan beosztani a tőkét. Pont ezért kéne.

Ja és ha 20 ezres telefonod lett volna, akkor nem tetted volna fel a kérdést, mert akkor kifizette volna.

2016. máj. 26. 15:47
 32/47 anonim ***** válasza:
55%

Nem, Magyarországon van egy elég erőteljes gazdaggyűlölet. Ha valaki kicsit tehetősebb, mint az átlag és nem szégyelli, tesz meg mindent, hogy eltitkolja, máris mindenért ő a hibás, bármi történik vele, nem érdemel szimpátiát.

Ezt a gyűlöletet a négyzetre emeli, ha valaki valamilyen presztízs márkát merészel venni, ilyen a Mercedes, BMW vagy például a kérdésben szereplő Apple. Ilyenkor elvi kérdéssé válik, hogy lehordjanak a pïcsába és örömködjenek a balsorsodon. Ezen a rohadt proli szinten van az ország.

2016. máj. 26. 15:57
 33/47 anonim ***** válasza:
77%

Ez mind szép, és jó gondolat, de aki 4 évig spórol egy telefonra, azt ne nevezzük már tehetős embernek.

Aki pedig 4 év spórolás után nem tud vigyázni a cuccára, azt joggal nevezik ostobának.

2016. máj. 26. 17:35
 34/47 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem olvastad el a kérdést teljesen :(

Bár nem vagy egyedül.

Mondjuk már annyira nem érdekel ez az egész, el kell felejtenem.

2016. máj. 26. 17:59
 35/47 anonim ***** válasza:
55%

De épp ez az 32-es, hogy a kérdező nem tehetős. Ebből van az egész felhajtás, hogy a csóró kérdező luxus cuccal akart villogni. Mert nem, egy 30-40-50ezres telefonnál nem lenne ekkora ügy, mert azt ki tudná fizetni a másik család, még ha részletekben is, anélkül, hogy nekik maguknak nélkülözniük kellene. De azt a 280ezret max hitelből tudnák, évekre eladósítva magukat. Már el is van felejtve a deviza hiteles történetet? Ott is miből volt a baj? Hogy az emberek olyan cuccokat akartak, amire nem volt pénzük, utána meg ment a sírás-rívás, mert nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy azt elképzelték. Ha egy gazdag összetöri a ferrárit, semmi gond, másnap vesz egy újat. De ha egy átlag ember 20 évnyi összekuporgatott pénzéből vesz egy ferrárit amibe másnap beleszalad egy másik kocsi, akkor az neki k_urva nagy érvágás, mert 20 év munkáját dobhatja ki az ablakon. De ha megelégedett volna egy átlag kocsival, akkor máris nem lenne olyan nagy a vesztesége.

Tudjátok van ez az "addig nyújtózkodj amíg a takaród ér" mondás...

2016. máj. 26. 18:22
 36/47 anonim ***** válasza:
20%

Figyelj, én a devizásokat is ostobának tartottam, mert nem tájékozódtak rendesen, és úgy vettek fel devizahitelt, hogy azt sem tudták, mi az a deviza.

A kérdezőre is csak azt tudom mondani, hogy ostoba, mert ugyan nem ő tehet a balesetről, azonban, abban már nyakig sáros, hogy most oda lett mindene.

Még a pénzember is köt biztosítást az "értéktelen" ferráriára, akkor a csóró, aki 20 évig spórolt, miért nem teszi? Sőt, ezt a logikát továbbvíve, a kérdező a biztosítatlan ferráriát otthagyta a legbetáthatatlanabb kanyarba, védelem nélkül.

Ha vett volna egy tokot, akkor már nem törik tropára a telefon (bár az is vicces, hogy egy sima eséstől tropára megy a 280 ezres telefon alaplapja). Azért mondom, ostoba, mert nem védte rendesen a cuccát. A lényeg, hogy a történetben nem csak a tanár, és az osztálytárs a hibás, hanem ő maga is.

2016. máj. 26. 18:36
 37/47 A kérdező kommentje:

De legalább ne csináljon már egy bolond (apropó: troll) százat, mondom hogy volt rajta tok.

De én meg sem nézem többet ezt a kérdést, szerintem már kb nevetséges. Persze, én tehetek mindenről...

2016. máj. 26. 19:40
 38/47 anonim ***** válasza:
23%

Akkor szövegértési problémáid vannak.

Azzal van a baj, hogy hülyeségre költesz úgy, hogy nincs is igazán pénzed. Megelőzheteő lett volna ilyenfajta konfliktus. Legközelebb én is veszek egy másfélmilliós, semmire se jó üvegtelefont, aztán ha valaki leveri, tönkretehetem az életét.

2016. máj. 26. 20:03
 39/47 anonim ***** válasza:
42%

Nehogy már benyeld ezt a sok álszent, kéretlen ostobaságot amit itt egyesek írnak!

Miért neked kellene fizetned a tanulópénzt? Nem te lökted le. Ő volt figyelmetlen. Azért 280 ezer forint - főleg 4 év alatt - nagyon nem kevés pénz. Ennyi idősen én is aktívan gyűjtöttem, úgyhogy abszolút átérzem a helyzeted.

Azt is megértem, hogy a szülei szegények és hasonlók, de könyörgöm... Neked apádék vették? Nem. Ha nem is az egészet (ezt te döntöd el), valamit fizessen, ő is viselje a következményeit a figyelmetlenségének. Ilyen az élet, elnézed, hopp 1 millió (közlekedési baleset). Menjen dolgozni.

2016. máj. 27. 23:22
 40/47 anonim ***** válasza:
65%

Koma, pénzügyileg HÜLYE vagy. 4 évig spórolni egy telefonra?!

Nem lenne azzal baj, hogy 280 kiló az ájfón (az USA-ban helyi szinten reális az ára, hogy nekünk sok, annak több oka van), ha keresnél havi 400-500 kilót, és MEGENGEDHETNÉD magadnak. De te egy ilyen drága kütyüt NEM engedhetsz meg magadnak. Tudod, egy telefon használati tárgy, sérülékeny fogyó eszköz. Olyan telefont vegyél, amelyet megengedhetsz magadnak, és könnyen tudod pótolni, ha eltörik / ellopják / megeszi a csivavád.

2016. máj. 28. 00:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!